Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

LIVIU DRAGNEA - 3 ani și șase luni de închisoare cu executare!

Monday, 27 May 2019, 07:05 Sursă: REALITATEA.NET

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pronunță, luni, sentinţa definitivă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.

UPDATE ora 13:44: Sentința este citată în aceste momente

Olguța Șegu - un an de închisoare cu suspendare

Valentina Marica - achitată pentru abuz în serviciu

Constantin Balaban - un an cu suspendare pentru fals intelectual, acitare pentru abuz în serviciu

Gheorghe Nicușor - trei luni cu suspendare pentru fals intelectual, achitat pentru abuz

Adriana Botorogeanu - doi ani cu suspendare

Rodica Miloș - trei ani cu suspendare

Marineci Ionel - trei ani cu suspendare

Bobonica Prodana - achitare pentru abuz în serviciu, încetare proces penal

UPDATE ora 13:30: În scurt timp, judecătorii anunță sentința în procesul lui Dragnea.

UPDATE ora 11:40: Au început deliberările în dosarul lui Liviu Dragnea

Sedința de judecată în care erau implicate două dintre cele cinci judecatoare s-a încheiat. Urmează deliberările.

UPDATE ora 11:30: Până la această oră, una dintre cele cinci magistrate din dosarul lui Liviu Dragnea, Alexandra Rus, s-a aflat în sala de judecată, într-o altă ședință.

La ultimul termen al procesului, din 20 mai, un procuror de la DNA a cerut judecătorilor să-l condamne pe Dragnea şi pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual, pentru care a fost achitat la instanţa de fond.

Procesul se află în faza de apel după ce, pe 21 iunie 2018, un complet de trei judecători de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul "DGASPC Teleorman", care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Magistraţii instanţei supreme au finalizat, în 14 septembrie 2018, motivarea deciziei de condamnare a lui Dragnea, arătând că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu.

"Înalta Curte, în opinie majoritară, apreciază că în cauză din coroborarea probelor administrate rezultă faptul că inculpatul Dragnea Nicolae Liviu a fost cel care, cu intenţie, folosindu-se de influenţă, autoritatea şi puterea conferită de funcţiile deţinute - preşedinte atât al organizaţiei judeţene a PSD Teleorman, cât şi al Consiliului Judeţean Teleorman - a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu”, arată magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
 
Magistraţii mai arată că, "în reuşita demersului său infracţional, inculpatul Dragnea Nicolae Liviu s-a folosit, deliberat, de ascendentul moral pe care-l avea faţă de inculpata Alesu Floarea".
 
În 21 iunie 2019, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în acest dosar, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infracţiunea de fals intelectual.

Dragnea, lovit în plin înaintea procesului din 27 mai: "Judecătorii nu se lasă impresionaţi"


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ