Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ilie Năstase, dezvăluiri despre Ceaușescu: Ce i-a reproșat fostul dictator

Sunday, 12 April 2015, 14:59 Sursă: REALITATEA.NET

În 1971, Ilie Năstase a fost decorat de Nicolae Ceaușescu cu Ordinul Muncii Clasa 1. Evenimentul a avut loc la fostul Consiliu de Minștri al Partidului Comunist Român. Fiind ofițer în armată, cu gradul de locotenent, Ilie Năstase s-a îmbrăcat în haina militară, dar cu toate insistențele politurcilor vremii a refuzat să-și tundă părul pentru a arăta ca la carte în fața ”ilustrului” conducător. Atunci, cei de la armată i-au sugerat lui Ilie să-și prindă părul la spate, cu agrafe.

Dar acesta a fost doar “preambulul” întâlnirii cu Ceaușescu.

“Mi s-a s-a spus că, după ce primesc decorația, trebuie să spun: «Slăvesc Republica Socialistă România!». M-am conformat! După încheierea momentului festiv am ciocncit cu toții un pahar cu șampanie.

În acel moment, Ceaușescu aflat în fața mea mi-a spus: «Măi, flăcăule! Îmi place de tine. Te urmăresc la turneele de tenis. Ești talentat. Ne reprezinți cu cinste, dar eu am văzut pe buzele tale că mai scoți așa câte-o înjurătură românească… ». Cum mă cam amețisem de la acel pahar cu șampanie, pentru că eu nu am băut alcool până la vârsta de 30 de ani, i-am răspuns: «Așa sunt eu. Am temperament românesc».

Ioan Gheoerghe Maurer, care era lângă mine, a înghețat. M-a lovit cu piciorul și mi-a spus printre dinți: «Pleacă naibii de-aici…». Cu domnul Maurer chiar mă înțelegeam excelent. Aveam o relație deosebită. Și eu, și Țiriac am învățat multe de la dânsul”, a explicat Ilie Năstae, pentru Sportnews.ro.

 

 

 

 

 

 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ