Liderul PCM Covasna refuză să arboreze drapelul României pe sediul organizaţiei

Friday, 24 January 2014, 14:01 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, în legătură cu intenţia prefectului Dumitru Marinescu de a solicita partidelor maghiare să arboreze drapelul României pe sedii, că el nu va da curs acestei cereri.

"Nu vom arbora drapelul României pe sediul PCM Covasna. Atât timp cât în România există cetăţeni de rangul unu şi cetăţeni de rangul doi, şi până când simbolurile secuieşti nu sunt respectate în această ţară, nu vom da curs solicitării prefectului", a spus Kulcsar Terza.

Preşedintele PCM Covasna a menţionat că atunci când secuii îşi vor putea folosi liber propriile simboluri, atunci va da şi el curs unei astfel de solicitări.

La rândul lui, preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat corespondentului MEDIAFAX că întâi aşteaptă să primească în mod oficial sesizarea prefectului Dumitru Marinescu.

"Întâi aştept ca să primim în mod oficial sesizarea, după care vom analiza legislaţia la care se va face referire în acest document", a spus Tamas.

Prefectul de Covasna, Dumitru Marinescu, declara, joi, că a primit o sesizare din partea unui cetăţean că pe sediul PNL Covasna din centrul municipiului Sfântu Gheorghe nu este arborat drapelul României.

Prin urmare, prefectul a cerut conducerii PNL Covasna să arboreze steagul, răspunsul cabinetului senatorial al liderului PNL Covasna, Marius Obreja, fiind ca prefectul să ia măsurile ca toate partidele din Sfântu Gheorghe să respecte legea şi să arboreze drapelul pe sediile organizaţiilor.

Dumitru Marinescu a afirmat că pe clădirile ocupate de PSD şi PDL este arborat drapelul naţional, drept urmare va trimite câte o sesizare doar partidelor maghiare, respectiv UDMR, PCM şi PPMT, cu cererea de a se conforma prevederilor legale.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri