Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lider PNL: Partidele din Opoziţie să semneze un protocol pentru a înlătura PSD de la putere

Wednesday, 15 August 2018, 19:54 Sursă: REALITATEA.NET

"Unul dintre obiectivele importante ale PNL în această perioadă trebuie să fie construcţia alternativei la actuala putere. Pornind de la nevoia de a înlătura de la conducerea ţării actuala putere abuzivă şi discreţionară, PNL este singurul partid care poate coagula forţele de opoziţie pe o platformă de acţiune împotriva PSD. Trebuie să începem un dialog onest şi plin de perspective cu forţe politice care fac opoziţie la PSD, cum ar fi USR, PMP sau România Împreună. Orice discuţie trebuie să plece de la valori comune şi de la direcţii de acţiune convenite între parteneri, tocmai pentru ca orgoliile şi interesele mărunte să nu împiedice construcţia alternativei la PSD. Voi propune colegilor din conducerea PNL iniţierea unui protocol de colaborare la nivel central între partidele de opoziţie pentru a putea înlatura PSD de la putere şi pentru a aduce România pe drumul stabilităţii şi normalităţii", a scris, miercuri pe Facebook, prim-vicepreşedintele PNL, Iulian Dumitrescu.

Acesta a susţinut că protocolul de colaborare trebuie să vizeze şi susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat.

"Dincolo de vorbe, PNL trebuie să cuprindă în protocolul de colaborare trei cerinţe fundamentale: Apărarea libertăţilor şi drepturilor cetăţenilor; Susţinerea, prin măsuri concrete, a capitalului românesc; Susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat la Cotroceni. În condiţiile în care acţiunile politice ale puterii actuale încalcă valorile fundamentale ale liberalismului, care sunt, în acelaşi timp, şi valorile regimurilor politice democratice, PNL invită forţele politice să îşi unească forţele pentru a readuce România pe drumul său firesc", a completat Dumitrescu, scrie Agerpres. 

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ