Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis, mesaj de avertizare despre decalajele privind egalitatea între femei şi bărbaţi

Wednesday, 01 November 2017, 11:30 Sursă: REALITATEA.NET

"Cred cu tărie că egalitatea între femei și bărbați constituie un pilon al societății orientate spre viitor, pentru care avem datoria de a acționa zi de zi fiecare dintre noi. (...) Țara noastră a făcut deja pași importanți pentru angajamentul pe care l-am asumat de a înființa noua profesie de expert în egalitate de șanse. Cu toate că în România s-au făcut progrese importante pentru atingerea obiectivelor egalității de șanse, suntem conștienți de nevoia accelerării ritmului de recuperare a decalajelor, în primul rând prin schimbarea mentalităților, dar și prin abordarea integrată și multidimensională a politicilor din domeniu, inclusiv în sprijinirea antreprenoriatului feminin", a afirmat Iohannis, la Conferința femeilor francofone.

El a susținut că, prin organizarea conferinței, Capitala este, în aceste zile, o "adevărată agoră internațională a egalității de șanse".

"Țară-fanion a francofoniei în regiune, România consideră că Organizația Internațională a Francofoniei dispune deopotrivă de viziunea și de determinarea necesare pentru a se angaja, alături de partenerii săi internaționali, în provocările egalității de gen", a spus președintele.

Potrivit acestuia, femeile care lucrează în economie, cercetare și dezvoltare, cele care devin antreprenori și cele care doresc să se lanseze în afaceri reprezintă modele pentru generația tânără, însă ele se confruntă cu o serie de probleme grave.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ