Klaus Iohannis, mesaj de felicitare pentru Vladimir Putin. Ce i-a transmis

Thursday, 22 March 2018, 13:59 Sursă: REALITATEA.NET

Klaus Iohannis a transmis joi, un mesaj de felicitare președintelui ales al Federației Ruse, Vladimir Putin, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Adaugă părerea ta

Iată comunicatul Administraţiei Prezidenţiale, transmis realitatea.net:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis joi, 22 martie a.c., un mesaj de felicitare Președintelui ales al Federației Ruse, domnul Vladimir Putin:

„Pe această cale, țin să vă asigur că rămân încrezător cu privire la beneficiile dezvoltării relațiilor dintre statele noastre pe baze pragmatice și predictibile, prin dialog constructiv și în conformitate cu principiile și normele de drept internațional.”, se arată în mesajul Președintelui României.

Reamintim că Vladimir Putin a fost reales, duminică, încă din primul tur, în funcţia de preşedinte al Rusiei, după ce a obţinut 73,9% din voturile ruşilor, arată rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, relatează site-ul agenţiei Tass. Putin se află de peste 18 ani la conducerea Federaţiei Ruse. 

Activiştii Opoziţiei din Rusia şi mai multe ONG-uri susţin că au sesizat peste o mie de nereguli la alegerile prezidenţiale din Rusia efectuate cu scopul de a truca datele privind participarea la urne în scrutinul în care Vladimir Putin va câştiga un nou mandat, relatează site-ul France 24. 

Potrivit organizaţiei ”Golos”, un ONG specializat în monitorizarea alegerilor, în cadrul alegerilor prezidenţiale de duminică au existat peste 1.800 de fraude, printre care umplerea urnelor cu buletine de vot invalidate, voturi multiple sau obstrucţionarea activităţii observatorilor.

Şi susţinătorii lui Alexei Navalnîi, liderul opoziţiei din Rusia căruia i-a fost interzis să participe la alegeri, au precizat că au semnalat sute de cazuri de fraude, mai ales în Moscova şi Sankt Petersburg. Mai mult decât atât, activiştii Opoziţiei ruse au precizat că mai mulţi alegători au fost transportaţi cu autobuzul la secţii de votare de către Poliţie şi au fost distribuite cupoane de reduceri oamenilor care se prezintă la vot.