Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, în fața oamenilor de afaceri români și bulgari! Ceva trebuie să se întâmple la frontieră

Thursday, 29 June 2017, 10:41 Sursă: REALITATEA.NET

"Salut inaugurarea, în 2016, a interconectorului de gaze Giurgiu-Ruse. Totodată, România acordă o importanţă deosebită gazoductului BRUA. Suntem convinşi că, prin consecvenţă şi determinare din partea tuturor partenerilor naţionali şi comerciali, BRUA va spori importanţa ţărilor noastre pe harta energetică a Europei", a precizat președintele României.

Iohannis a vorbit şi despre colaborarea în domeniul turismului amintind că, în prezent, circa un milion de turişti români vizitează anual Bulgaria şi aproape jumătate de milion de turişti bulgari vizitează România.

"Ne dorim să extindem această dimensiune prin proiecte comune, inclusiv privind turismul cultural şi proiecte destinate pieţelor terţe, din zone mai îndepărtate geografic", a evidenţiat Iohannis. 

De asemenea, Iohannis a mai precizat că punctele de frontieră dintre țara noastră și cea vecină trbuie să asigure un trafic fluent, pentru a permite o bună circulație a mărfurilor.

”Cooperarea va fi mai puternică atunci când infrastructura va facilita mai mult și mai bine circulația mărfurilor. Autoritățile trebuie să identifice soluții contrete pentru a fluidiza traficul la punctele de frontiere”,a subliniat președintele Iohannis.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ