Coronavirus - România: 108690 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Klaus Iohannis atrage atenţia: Avem domenii cu performanţe slabe şi procese nefinalizate

Tuesday, 01 November 2016, 11:06 Sursă: REALITATEA.NET

"Dincolo de încărcătura simbolică a acestui moment aniversar, trebuie să recunoaștem că avem încă domenii cu performanțe slabe și procese nefinalizate. Cu siguranță că puteam să valorificăm mai bine până la acest moment beneficiile ce decurg din statutul de membru al Uniunii Europene. Puteam să utilizăm mai bine asistența pe care instituții internaționale, precum Banca Mondială, ne-au furnizat-o. Parteneriatul dintre Grupul Băncii Mondiale și România este expresia unei colaborări ample, pe diverse domenii socio-economice, și, totodată, reflectă o evoluție complexă a rolului Băncii Mondiale în agenda de reformă a României", a spus Iohannis, citat de Agerpres. 

Potrivit șefului statului, continuarea reformelor este esențială dacă se dorește o dezvoltare sustenabilă și o economie care produce prosperitate pentru cetățeni. El a arătat că reforma administrației publice și îmbunătățirea administrării fiscale sunt capitole importante în prioritățile României. "Avem nevoie de o administrație eficientă, care să răspundă pe deplin nevoilor cetățenilor noștri.

Apreciem contribuția pe care Banca Mondială o aduce la îmbunătățirea calității actului de guvernare în România. Combaterea sărăciei și promovarea unei creșteri incluzive reprezintă o altă prioritate a parteneriatului nostru cu Banca Mondială. Doar o Românie mai echitabilă și mai prosperă pentru toți românii poate fi o Românie mai puternică la nivel european și global. Mai mult decât atât, sectoare esențiale precum educația și sănătatea reprezintă nucleul unei Românii mai performante", a adăugat șeful statului.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ