Kelemen Hunor, despre ”fluturatul maghiarilor lângă steag”: Acceptăm scuzele lui Mihai Tudose

Thursday, 01 February 2018, 14:25 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

”Acceptăm scuzele exprimate public de fostul premier, Mihai Tudose, care deși au fost formulate după decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, reprezintă un gest de normalitate față de comunitatea noastră.Constatăm totodată cu regret că nici până în acest moment, niciun politician al opoziției nu s-a delimitat de afirmațiile fostului Premier prin care amenința că va flutura membrii ai unei minorități dacă aceștia își exprimă identitatea prin simbolurile proprii”, a scris Kelemen Hunor, pe Facebook.

Reamintim că Mihai Tudose a anunțat astăzi, tot pe Facebook, că cere scuze comunităților care s-au simțit jignite după afirmațiile sale:

”În data de 30 ianuarie m-am prezentat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru a susține punctul meu de vedere cu privire la declarațiile mele din emisiunea ,,Jocuri de putere ” din data de 10-01-2017. Prin declarația în cauză am dorit să-mi exprim doar punctul de vedere cu privire la necesitatea respectării legii în domeniul folosirii însemnelor oficiale ale statului, respectiv la responsabilitatea funcționarilor publici de a aplica legea în acest sens”, a spus Tudose.

El și-a cerut scuze pentru declarațiile care au lăsat loc de interpretări.

”Și pe această cale doresc să îmi cer scuze public față de orice comunitate sau membrii unei minorități care în urma declarației mele ce a lăsat loc de interpretări de incitare la ură sau violență s-au simtit lezați. Această interpretare nu este în acord cu valorile și principiile mele, respectiv dialogul și respectul reciproc între comunități și de a mă manifesta împotriva oricărei forme de intoleranță și incitare la ură. A fost o lecție din care am învățat că e mai multă nevoie de rigurozitate și atenție în exprimarea publică pentru a nu genera fără voie interpretări pe care nu mi le asum….”, a mai spus el.

Mihai Tudose a făcut, la Realitatea TV, o afirmație care a provocat reacții dure în spațiul public. Vorbind despre rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc, semnată la Cluj-Napoca de cele trei formaţiuni politice maghiare (UDMR, PPMT şi PCM), Mihai Tudose a declarat că ”dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag”.

„Am transmis că dacă steagul secuiesc va flutura pe instituţiile de acolo, toţi vor flutura lângă steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui”, spunea Tudose atunci.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri