Kelemen Hunor: Consiliul Permanent va decide o posibilă ieșire de la guvernare

Tuesday, 18 November 2014, 18:34 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marți, că decizia privind o eventuală ieșire de la guvernare o va lua Consiliul Permanent al Uniunii, care se va reuni la sfârșitul săptămânii viitoare și a precizat că, până atunci, trebuie să fie analizat "rezultatul alegerilor foarte atent". Totodată, Kelemen Hunor a subliniat că în acest moment, nu caută "motive, argumente, pretexte pentru a ieși de la guvernare", informează Agerpres.

"Forumul statutar este Consiliul Permanent, care va lua o astfel de decizie dacă va fi cazul. Încă nu am convocat Consiliul Permanent, probabil că la sfârșitul săptămânii viitoare vom avea o ședință. Până atunci și noi trebuie să ne consultăm cu organizațiile noastre, trebuie să vorbim cu colegii noștri, trebuie să analizăm rezultatul alegerilor foarte atent și după aceea am putea lua o astfel de decizie, dar nu există în acest moment astfel de propuneri. Deci, toate speculațiile care au apărut în presă sunt speculații pure, foarte frumoase, de altfel, dar nu au nici o legătură cu noi", a declarat Kelemen Hunor, la Parlament, înainte de ședința grupurilor parlamentare ale UDMR.

În acest sens, Kelemen Hunor a precizat că acordul privind participarea UDMR la actuala guvernare prevede o perioadă până în 2016.

"Trebuie să înțelegem de ce a votat așa cum a votat și care a fost argumentul majorității pentru un astfel de vot. Eu nu pot să fac singur o astfel de analiză, de aceea trebuie să discutăm cu grupurile, cu organizațiile județene, cu organizațiile locale", a adăugat Kelemen Hunor.

Pe de altă parte, Kelemen a spus că deputații UDMR vor vota împotriva proiectului legii amnistiei și grațierii.

"Vom vota așa cum am anunțat: fără amnistie, fără grațiere", a adăugat Kelemen.

 

Mai multe pe Agerpres.

 

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri