Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Kelemen: Gardul nu desparte România de Ungaria. Pentru mine nu este un subiect de răfuială

Wednesday, 16 September 2015, 15:42 Sursă: REALITATEA.NET

”Nu vreau să comentez răfuiala inutilă mai ales pe un subiect care nu ar trebui să fie în aceşti termeni între două state. Dacă ne-am trezi noi, România, cu 45.000 de imigranţi la uşă de la o zi la alta, pun şi eu întrebarea cât de mult suntem pregătiţi. Din acest punct de vedere, cred că mai multă reticenţă şi mai mult echilibru ar trebui. Nu comentez cine ce declară, cine se trezeşte mai mult sau mai puţin, eu consider că nu este un subiect sau o temă care merită şi care ar trebui să ducă la astfel de declaraţii indiferent din ce parte. Pentru mine nu un subiect de răfuială”, a spus Kelemen Hunor, întrebat despre disputa privind ridicarea de către partea ungară a unui gard la graniţa cu România.

El a adăugat că trebuie o abordare calmă, arătând că, în principiu, ”un gard nu are o conotaţie pozitivă, dar nu desparte România de Ungaria”.

”Trebuie o abordare mai calmă şi nu trebuie să ne isterizăm. În principiu, gardul şi tot ce înseamnă gard simbolistic nu are o conotaţie pozitivă în această regiune, nu numai pentru noi, pentru nimeni din fostul bloc comunist, dar nu poţi să nu ţii cont de contextul actual. Acesta gard nu desparte România de Ungaria, nu este împotriva românilor, nu este împotriva ungurilor, nu este împotriva cetăţenilor europeni. Noi nici până acum nu am circulat prin graniţa verde clandestin şi nici în continuare nu vom circula. Cei cu cetăţenie europenană vor circula aşa cum au circulat şi până acum, nu vor împiedica libertatea de circulaţie cu acest gard. Acest gard de fapt încearcă să oprească un val de migranţi care intră ilegal într-un stat european şi cam atât. Este o soluţie individuală, care arată că Uniunea Europeană nu are strategie, nu este pregătită şi a fost luată absolut pe neaşteptate de acel val de miganţi”, a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a mai spus că această soluţie nu va rezolva problema pe termen lung, dar ar ajuta şi ţara noastră pentru că ar împinge valul de migranţi către Serbia şi Croaţia.

Sursa: mediafax.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ