Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ionuţ Vulpescu, critic al lui Dragnea: În PSD totul se reduce la gradul de fidelitate faţă de lider

Saturday, 10 March 2018, 14:01 Sursă: REALITATEA.NET

"Ceea ce se întâmplă acum în PSD este consecinţa dispariţiei criteriilor de evaluare, lipsei de responsabilitate şi creşterii convingerii că, dacă ai puterea, poţi face orice, fără să răspunzi pentru ceea ce faci. Totul se reduce la gradul de fidelitate faţă de lider, indiferent cum s-ar măsura ea, fidelitatea, şi oricât de pernicioasă ar fi această atitudine (...) Am încercat, cu sinceritate şi onestitate, să înţeleg rostul acestui Congres Extraordinar al PSD, apărut din senin, organizat în grabă şi într-un mod extrem de netransparent. Sunt, încă, vicepreşedinte al partidului. Iar dacă eu n-am înţeles rostul Congresului, mă îndoiesc că membrii şi simpatizanţii noştri au reuşit să înţeleagă ceva. Nu pot fi de acord cu anatemizarea celor care, dacă nu sunt de acord cu liderul, sau cu unele decizii ale majorităţii din organismele de conducere, sunt demascaţi ca "duşmani ai partidului", care-i fac rău", a susţinut Ionuţ Vulpescu, într-o postare pe Facebook.

Potrivit vicepreşedintelui PSD, formaţiunea trebuie să accepte faptul că, fiind un partid mare, vor exista platforme, diferenţe de abordare, fiindcă aşa este în toate marile partide europene, în care cei care au altă opinie nu sunt excluşi de către conducere. Acesta a subliniat că, pentru sănătatea democraţiei româneşti stânga trebuie să existe, dar că nu poate să nu se întrebe dacă după Congresul de sâmbătă se va mai putea vorbi cu adevărat despre Partidul Social Democrat. Politicianul a precizat că "marea mândrie" a partidului de stânga românesc, PSD, este aceea că "am devenit cel mai pro-business partid european", doar că această familie politică nu există în Europa, iar evoluţiile din partid complică relaţiile externe.

"Evoluţiile din ultima vreme ale PSD stârnesc nedumerire şi complică relaţia noastră cu Bruxellesul, care nici fără tribulaţiile partidului nostru nu este deloc lină. Rândurile de mai sus sunt explicaţia deciziei de a renunţa să candidez la orice funcţie în partid. Felul în care a acţionat conducerea partidului - cea informală, care emite ordine, ce se execută fără discuţii, nu conducerea formală, care este decorativă - a dus la golirea de conţinut a oricărei funcţii de autoritate sau executivă, începând cu miniştrii şi secretarii de stat şi terminând cu vicepreşedinţii PSD. Butaforie! De fapt, există o singură funcţie în partid, restul este figuraţie! Nu vreau să fiu alibi pentru decizii asupra cărora nu pot avea nicio influenţă, în care părerea mea, expertiza mea, nu contează. Nu sunt ipocrit, şi nici nu-mi place oportunismul!", a accentuat Ionuţ Vulpescu.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ