Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CRISTOIU: Marea problemă a lui Ponta este să câștige voturi din partea celor din dreapta nehotărâtă

Monday, 28 July 2014, 21:23 Sursă: REALITATEA.NET

"Victor Ponta și-a anunțat candidatura la președinție din vara lui 2013 când și-a dat seama că noua Constituție îl transforma pe președinte într-un săditor de flori și nu a mai mers, de atunci și-a dat seama el că trebuie să candideze. Asta s-a prins rapid Crin Antonescu și în august, Antonescu a început să se transforme, să se depărteze. Toată această comedie că: nu am de gând, mă tem, a fost o comedie electorală bine jucată. M-am amuzat față de textul știrii care spune că mâine Ponta cere sprijinul a șase mii de oameni. E clar că am intrat în faza acțiunilor electorale.

Din august 2013, Ponta și echipa de campanie duduie: sunt mișcări strategice. Mișcarea cu Călin Popescu Tăriceanu, menită a-i aduce multe voturi din partea USL-istă a PNL-istor nostaligici. Nu este exclus ca Tăriceanu să intre după modelul Vadim Tudor în turul 2, pe plan local să împartă voturile și dacă intră cu 25 la sută, restul voturilor dându-le pe sub masă lui Tăriceanu, intră în turul 2.
PSD nu mai are de gând să piardă președinția, după ce a pierdut-o de două ori, în 2004 și 2009 cu puține voturi.

Campania din perioada asta anti-Băsescu a PSD are alt scop decât de a obține voturile. Este ruperea acestor nătingi din fruntea PNL și PDL de Traian Băsescu. La cele 4 Congrese nu a fost nimic anti-Băsescu. A fost o spaimă ca să nu fie identificați cu Băseescu.
Ponta urmărește ruperea candidatul unic de Traian Băsescu. Băsescu are cel mai captiv electorat din România, este electoratul pentru om. Ca și Iliescu, stârnește într-o parte ură, dar de cealaltă parte stârnește admirație. Electoratul pentru Băsescu va veni la vot cu steaguri. Sloganul JOS BĂSESCU nu le mai este util!. Marea problemă a lui Ponta este să câștige voturi din partea celor din dreapta nehotărâtă.",  spus Ion CRISTOIU.Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ