Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

ION CRISTOIU: Lansarea candidaţilor PSD, de sfat popular. Se mizează pe reţelele baronilor

Monday, 28 April 2014, 22:42 Sursă: REALITATEA.NET

"Am citit despre lansarea candidaţilor PSD, nu am mai avut putere să mă mai uit. Mie mi s-a părut o lansare de campanie de sfat popular din anii '50. Am 65 de ani, dar parcă sunt un spirit mai modern. Suntem în lumea multimedia, a dispozitivelor electronice. Iar cu "Noi suntem români", iar cu fetiţa în catrinţă care cântă imnul. Vă spun eu care sunt de 100 de ori mai naţionalist decât Victor Ponta. Cunosc istoria şi am scris zeci de eseuri pe tema demnităţii noastre. Demnitatea unui popor nu se manifestă prin a ne îmbrăca într-un tricolor, a ne înfăşura în tricolor. Astea sunt chestii ostentative. Iar aia a fost o manifestare plicticoasă, prăfuită. Iar zeci de mii de oameni, iar oameni aduşi cu autobuzul din provincie. O să râdeţi, mie mi-a plăcut mai mult lansarea de la PMP. Măcar aveau o idee. Uitaţi-vă la afişele PSD-ului: Victor Ponta cu ochelari. Ştiu, am văzut asta din 1990. Nu văd la aceste partide, cu excepţia PMP, un efort de a câştiga", a spus Cristoiu.

Jurnalistul a subliniat că partidele mari se bazeză pe structuri la aceste alegeri.

"Putem analiza această campanie electorală din punct de vedere cui se adresează. Şi veţi vedea că nu se adresează nimănui. Partidele mari se bazează pe structuri. În orice sat, primarul care este pesedist scoate la vot exact pe oamenii care depind de el şi care ies ca să voteze. Ăia nici nu ştiu cu cine votează. Se mizează pe aceste reţele ale baronilor", a spus Cristoiu.

Întrebat ce scor va scoate PSD la alegeri, Cristoiu a răspuns: "Depinde foarte mult de prezenţa la vot. PSD are acest scor de 30% pentru că oamenii nu ies la vot. Depinde cum se iese la vot. Deocamdată nu văd nici creat de PNL acel moment de tensiune care spune "ieşiţi la europarlamentare că sunt vitale".

Lansarea candidaţilor Alianţei Electorale PSD-UNPR-PC la alegerile pentru Parlamentul European a avut loc, sâmbătă, la Romexpo, sub sloganul "Mândri că suntem români" şi "România puternică în Europa".


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ