Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis: Avem nevoie de un sistem sanitar fără corupție. Exodul personalului medical trebuie oprit

Monday, 05 October 2015, 12:26 Sursă: REALITATEA TV

"Doamnelor si domnilor, ca presedinte, sunt preocupat de cum arata sistemul sanitar in ansamblul sau si de pilonii pe care se fundamenteaza. Daca acestia nu sunt suficient de puternici, orice solutie și masura, oricat de bine intentionata, isi va arata inevitabil limitele.

În primul rand, cred ca avem nevoie de un sistem sanitar fara coruptie, mare sau mica, la orice nivel si de orice fel. Pur si simplu fara coruptie. Un sistem cu reguli clare care nici nu justifica dar nici nu incurajeaza coruptia. Daca vrem un sistem sanitar bun, avem nevoie de un personal sanitar bine pregatit si bine platit.

Cele mai de sus vor putea conduce la recladirea increderii si a respectului de la pacienti la medici, de la medici pana la pacienti, de la autorităti in raport si cu unii si cu altii. Tinerii proaspat iesiti din rezidentiat sunt confruntati cu riscul somajului (...) Sunt paradoxurile unui sistem fracturat care se autoalimenteaza in absenta unei actiuni coordonate si coerente.

Este nevoie de curaj pentru a transforma sistemul sanitar si pentru a opri exodul personalului medical. Aici, la Palatul Cotroceni, mereu veti gasi o platforma de dialog si de mediere si, din partea mea, veti gasi implicare", a declarat Klaus Iohannis. 

Iohannis: Universităţile trebuie să fie un simbol al respectării principiilor etice

 

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ