Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, reacție de ultimă oră pe Facebook după ce bilanțul victimelor a crescut

Saturday, 07 November 2015, 16:19 Sursă: REALITATEA.NET

 

Sunt cu gândul și cu sufletul alături de familiile îndoliate, care au primit astăzi vestea tragică a dispariției celor dragi, aflați în suferință în spitale. Dumnezeu să-i odihnească!

Posted by Klaus Iohannis on Saturday, 7 November 2015Şapte persoane au murit sâmbătă, în urma tragediei din Club Colectiv. Numărul persoanelor decedate a ajuns la 39. Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, în cadrul şedinţei de la Guvern, că doi pacienţi au murit la aterizare în Olanda. Unul este român, iar celălalt este cetăţean italian. Alţi cinci pacienţi au murit la spitale în Bucureşti.

106 pacieți sunt, în continuare, internați în spitalele de București, iar peste 40 dintre ei sunt în stare gravă și critică.

Două avioane SMURD vor pleca spre Austria în cursul zilei de sâmbătă, transportând doi pacienți răniți în incendiul de la clubul Colectiv. Cîmpeanu a mai precizat, sâmbătă, la Palatul Victoria, că avioanele militare care au plecat spre Belgia și Olanda în cursul nopții trecute se vor întoarce sâmbătă în România și vor fi disponibile pentru a transporta alți răniți.

Cîmpeanu a anunțat că tratamentul va fi decontat pentru toţi pacienţii, indiferent de durată. Potrivit premierului interimar, 250 de milioane de euro există la dispoziție, din Fondul de Rezervă al Guvernului pentru transport și tratament. Între 100 și 150.000 de euro înseamnă tratamentul unui pacient în străinătate.

 

 

 

Răniții din Colectiv, cobaii sistemului. Primii pacienți au plecat, cu întârziere, în străinătate

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ