Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis îi răspunde șefei Uniunii Judecătorilor: E nefiresc ca dosarele vechi să...

Friday, 07 October 2016, 12:44 Sursă: REALITATEA.NET

Klaus Iohannis i-a cerut procurorului general al României urgentarea soluţionării mai multor dosare penale, dacă este vorba despre unele actuale.

"Sincer, e in nota campaniei pt CSM. Pe mine mă interesează ca toate instituţiile statului să funcţioneze foarte bune. si atunci am constat ca daca este un lucru care se poate imbunatatii, acela este celeritatea. Ar fi nefiresc ca unele dosare mai vechi sa ramana atata timp in atentia publicului si sa nu avem concluzii de la procuror.", a spus președintele României.

În plus, preşedintele Iohannis a revenit cu precizări despre scadalul presupusului plagiat al Laurei Codruţa Kovesi. Şeful statului a lămurit o afirmaţie de zilele trecute, referitoare la lipsa unor indicii cu privire la un plagiat în teza de doctorat a şefei DNA.

"Am observat şi eu că mi-au fost răstălmăcite cuvintele. Am spus că am plecat liniştit (de la discuţia cu Kovesi - n.r.) pentru că nu am avut eu indicii. Alţi, dacă au indicii, să meargă la instituţiile abilitate", a declarat Iohannis.

Preşedintele a fost întrebat ce părere are despre sesizarea Asociaţiei GRAUR, care susţine că şefa DNA a plagiat şi cere retragerea titlului de doctor. Iohannis a refuzat însă să comenteze.

"Credeţi-mă că urmăresc cu mare atenţie - sper că nu reveniţi la interpretarea acestei sintagme -, dar nu mă simt chemat să intru în aceste detalii", a mai spus Klaus Iohannis.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ