Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, după CSAT: Turcia, un partener strategic al României și un aliat indispensabil al NATO

Tuesday, 26 July 2016, 13:55 Sursă: REALITATEA.NET

Klaus Iohannis a vorbit și despre constituirea brigăzii multinaționale în România, care se va face în vederea punerii în practică a deciziilor de la Varșovia, decizii istorice, potrivit președintelui.

"Sub conducerea consilierului pentru securitate națională din Administrația Prezidențială, să se pregătească toate demersurile. Aceste demersuri sunt multiple, unele chiar foarte complicate, începând de la clarificări legislative, până la elaborarea unui calendar care arată foarte clar când și ce pas se face pentru constituirea acestor inițiative. Este nevoie de un grup de lucru interinstituțional. Suntem destul de ambițioși, iar militarii noștri au propus martie sau aprile ca perioadă de constituire a acestei brigăzi multinaționale. Suntem în contact cu toți aliații interesați în vederea punerii în practică a deciziilor istorice de la Varșovia. Toate aceste măsuri vin în sensul aplicării Strategiei Naționale de Apărare și a consolidării țării noastre", a spus șeful statului.

Referitor la situația din Turcia, Iohannis a subliniat faptul că țara condusă de Erdogan rămâne un actor important atât în relația cu România, cât și în ceea ce privește NATO și UE.

"Am evaluat situația din Turcia. Ca membru NATO, România este interesată de asigurarea securității și stabilității în regiune, precum și pentru respectarea spiritului democrației și statului de drept. România a condamnat tentativa de stat din Turcia. Turcia rămâne un partener strategic al României și un aliat indispensabil al NATO, un partener cheie al UE și un actor a cărei stabilitate și ancorare în setul de valori comune euroatlantice și europene sunt vitale pentru securitate", a susținut președintele României.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ