Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, despre R. Moldova: Nu avem un motiv să credem că se va schimba fundamental situaţia

Tuesday, 15 November 2016, 16:56 Sursă: REALITATEA.NET

 "România dorește în continuare să rămână un partener strategic, un partener serios, credibil pentru Republica Moldova. Noi vom continua să ajutăm Republica Moldova și, în acest sens, bineînțeles că vom continua toate demersurile începute pentru a veni în sprijinul instituțiilor din Republica Moldova, în sprijinul autorităților locale din Moldova. Nu avem momentan niciun motiv pentru care să credem că lucrurile se vor schimba fundamental acolo. Pe de altă parte, (...) după părerea noastră, cea mai bună cale de urmat pentru Republica Moldova este calea europeană", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni, întrebat dacă în urma rezultatului alegerilor prezidențiale din R. Moldova vor fi puse anumite condiții cu privire la fondurile nerambursabile asupra cărora România s-a angajat în cazul Chișinăului.

Președintele Iohannis a fost întrebat și dacă se mai poate schimba ceva în Republica Moldova, având în vedere că Maia Sandu le cere moldovenilor să semneze o petiție pentru declararea ca nule a rezultatelor alegerilor.

"Este o chestiune de politică internă a Moldovei. Eu aștept rezultatul final și cred că moldovenii sunt în stare să dea răspunsuri la aceste solicitări", a afirmat acesta.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ