Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iohannis, despre 5G: ”Unii nu sunt suficient de îngrijoraţi. va trebui discutat în CSAT”

Tuesday, 13 August 2019, 15:44 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, cu privire la tehnologia 5G, că în România "unii nu sunt suficient de îngrijoraţi", iar acest subiect va trebui discutat şi în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), notează Agerpres.

"La noi unii nu sunt suficient de îngrijoraţi. (...) Nu realizează ce se întâmplă de fapt. Cred că va trebui să discutăm şi în CSAT", a spus Iohannis, într-o întâlnire informală cu presa.

Întrebat dacă va avea loc o şedinţă CSAT în curând, şeful statului a afirmat că este posibil.

"E posibil să avem o discuţie", a spus el.

Precizarea vine în contextul în care România se pregăteşte să lanseze licitaţia pentru serviciile 5G, spre finalul acestui an, şi va permite accesul tuturor companiilor, inclusiv a Huawei.

„Licitaţia va fi deschisă tuturor, inclusiv companiilor care folosesc echipament de la Huawei Technologies Co.”, a declarat ministrul Comunicaţiilor Alexandru Petrescu, într-un interviu recent pentru Bloomberg.

Washingtonul și-a îndemnat aliații să blocheze accesul Huawei la tehnologia 5G, acuzând un presupus spionaj de stat pe care l-ar practica compania. Huawei a negat aceste acuzații. Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ