Iohannis: Condamn atentatele din Turcia și Irak. E nevoie de mai multă fermitate și coordonare

Tuesday, 12 January 2016, 19:09 Sursă: REALITATEA.NET

"Terorismul face, din păcate, numeroase victime la început de an. Condamn atentatele din Turcia și Irak și reiterez determinarea României de a lupta, alături de comunitatea internațională, împotriva terorismului. Cred că e nevoie de mai multă fermitate și coordonare a eforturilor tuturor statelor lumii pentru a combate acest flagel'', a fost mesajul președintelui, potrivit unui comunicat, citat de Agerpres.

Totodată, șeful statului a transmis condoleanțe familiilor victimelor atentatelor.

''Transmit condoleanțe familiilor victimelor și exprim solidaritatea României cu autoritățile statelor afectate în aceste momente de grea încercare", a spus Iohannis.

Zece persoane au murit și alte 15 au fost rănite în explozia puternică produsă marți în Piața Sultanahmet, informează Reuters, care îl citează pe guvernatorul Istanbulului. Martori prezenți la locul incidentului au vorbit despre 'o deflagrație puternică, ce s-a auzit și în districtele învecinate'. Autorul atentatului sinucigaș a fost identificat ca fiind un sirian născut în 1988, după cum a anunțat vicepremierul turc, citat de AFP și Reuters.

Luni, oameni înarmați au detonat un vehicul capcană, au deschis focul într-un cartier frecventat din Bagdad și au luat ostatici într-un centru comercial, fiind înregistrați cel puțin 12 morți, a anunțat poliția, potrivit AFP.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ