Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sevil Shhaideh este noul ministru al Dezvoltării Regionale. Ce i-a transmis Klaus Iohannis

Wednesday, 20 May 2015, 12:05 Sursă: REALITATEA.NET

 Update 17.00: După ce noul ministru a depus jurămâtul, Klaus Iohannis a precizat: ”Doamna ministru, în primul rând, vă doresc mult succes în această nouă poziție, preluați un minister greu, dar sunteți de mai mulți ani în minister, cunoașteți și problemele, și soluțiile. Vă doresc un mandat de succes”, a spus șeful statului.

Update 16:00. Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri, 20 mai, decretul de vacantare a funcției de ministru al Dezvoltării, dar și decretul de numire a lui Sevil Shhaideh, în funcția menționată. 

”Decret pentru constatarea vacanţei unei funcții de membru al Guvernului. Se ia act de demisia domnului Nicolae-Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului;

Decret pentru numirea unui membru al Guvernului. Se numeşte în funcţia de membru al Guvernului doamna Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice”, se arată în comunicatul Adminitrației Prezidențiale. 

Sevil Shhaideh are 50 de ani şi este fina lui Liviu Dragnea, dar şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu. Ea a fost director al Direcţiei Sisteme Informatice din Consiliul Judeţean Constanţa în perioada 1993-2007, apoi, până în 2012, a condus Direcţia Proiecte din CJ Constanţa.

Aceasta a devenit secretar de stat în MDRAP în 2012, după ce Liviu Dragnea a fost numit ministru. Postul de ministrul al Dezvoltării a rămas vacant după ce Liviu Dragnea a demisionat în 15 mai, în ziua în care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Surse din PSD declarau pentru MEDIAFAX că pentru postul de ministru al Dezvoltării sunt două propuneri - Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb. Ministrul demisionar al Dezvoltării şi Administraţiei, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că a discutat cu premierul Victor Ponta şi cu comisarul UE pentru politici regionale, Corina Creţu, despre succesorul său la minister, astfel încât persoana care va fi nominalizată să aibă susţinerea tuturor, anunță Mediafax

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ