Întâlnire de taină a Opoziției. Guvernul, luat în colimator

Wednesday, 14 November 2018, 15:31 Sursă: REALITATEA.NET

Surse politice spu că Ludovic Orban, Dan Barna și Eugen Tomac au făcut o primă evaluare legată de majoritatea parlamentară în perspectiva depunerii unei moțiuni de cenzură. 

Adaugă părerea ta

Liderii partidelor aflate în opoziție s-au întâlnit miercuri în biroul de la Parlament al liderului PMP, Eugen Tomac, ca să discute un plan comun de dărâmare a Guvernului PSD-ALDE condus de Viorica Dăncilă, au declarat surse politice pentru G4Media.ro

Potrivit acestora, Ludovic Orban, Dan Barna și Eugen Tomac au făcut o primă evaluare legată de majoritatea parlamentară în perspectiva depunerii unei moțiuni de cenzură. În cadrul întâlnirii, cei trei au convenit ca fiecărui partid să-i fie alocată o zonă de negociere cu parlamentari din majoritatea PSD-ALDE-UDMR.

”Potrivit evaluării actuale, ne putem baza pe un număr de 30 – 42 de parlamentari anti-Dragnea din zona PSD. Pentru a trece moțiunea de cenzură avem nevoie de 67 de voturi de la majoritate”, au declarat sursele citate pentru G4Media.ro.

Solicitarea DNA în cazul lui Tăriceanu a diminuat potențialul opoziției de a obține voturi de la ALDE, deoarece acesta este șantajat de Dragnea cu ridicarea imunității în Senat, Cameră în care PSD deține singur majoritatea absolută, au mai explicat sursele citate.