Încă un senator la mâna colegilor. DNA cere urmărirea penală

Wednesday, 11 September 2019, 14:53 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Senatorii juriști discută despre cererea DNA de urmărire penala declanșată împotriva senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătății în 2017-2018.

Comisia Juridică a Senatului are, la ora transmiterii acestei știri, o discuție cu ușile închise cu senatorul PSD Florin Bodog, fost ministru al Sănătății în 2017-2018, pentru care DNA cere urmărirea penală.

Șeful comisiei, Robert Cazanciuc, a spus că discuțiile se desfășoară fără prezența presei și i-a invitat pe jurnaliști să plece din sală. Bodog nu este însoțit de avocat. DNA cere urmărirea sa penală și îl acuză de angajări fictive la minister.

Biroul Permanent al Senatului a fixat termen pe 16 septembrie pentru senatorii juriști să emită un punct de vedere în acest caz. Potrivit legii, Senatul nu poate cere urmărirea penală în lipsa acestui raport al senatorilor juriști.

Este obligatorie audierea senatorului de către Comisia Juridică, pentru ca acesta să poată să se apere. El poate aduce și un avocat la audieri, iar avocatul are dreptul să consulte documentele trimise de procurori, în baza cărora procuratura cere urmărirea penală. Hotărârea finală prin care plenul Senatului cere sau nu cere urmărirea penală a unui senator se adoptă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi.

Votul este secret şi se exprimă prin bile. În sesiunea precedentă, Senatul nu a cerut urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri