Ilie Sârbu: PSD nu trebuie să se grăbească să anunţe candidatul la Președinție

Thursday, 29 May 2014, 11:56, Sursă: Mediafax

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, joi, la RFI, că social-democrații nu trebuie să se grăbească să anunțe candidatul la alegerile prezidențiale din toamnă.

Adaugă părerea ta

Întrebat dacă Victor Ponta ar trebui să anunţe cât mai repede dacă va candida sau nu la Preşedinţie, Ilie Sârbu a răspuns: "Cred că ar fi o greşeală să ne grăbim. Nu cred că acum ar trebui să ne preocupe lucrul ăsta. Facem o analiză a rezultatelor, care sunt bune, nu sunt cum ne-am fi dorit 100%, dar, dacă vă uitaţi pe harta electorală, PSD nu a avut niciodată un asemenea succes. Toate judeţele, cu excepţia Călăraşi, Harghita, Covasna şi Alba, mi se pare, în rest, peste tot, şi Clujul (...). În aceste condiţii, nu cred eu că trebuie să intrăm de-acum în bătălia asta. E timp, va fi un Congres care va face o nominalizare, în funcţie de cercetări, deci nu cred că ar trebui să se grăbească, e punctul meu de vedere, personal".

Senatorul social-democrat crede că unificarea dreptei nu ar trebui să provoace Partidul Social Democrat.

"Nu cred că ar trebui să ne provoace această fuziune a disperării sau alianţă a disperării. Noi nu suntem în situaţia aceasta şi atunci de ce ne-am grăbi? Trebuie să avem liniştea necesară, dânşii să-şi vadă de guvernare, noi să ne facem treaba la Legislativ şi vine vacanţa, oamenii se mai liniştesc, judecă altfel, suntem şi după o campanie destul de grea. Dar sigur, nu hotărăsc eu, se va discuta probabil astăzi şi acest aspect”, a spus Ilie Sârbu.