Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul român: Gardul Ungariei e neconform cu normele UE

Thursday, 17 September 2015, 13:53 Sursă: REALITATEA.NET

"Reamintim faptul că autoritățile maghiare au primit critici în ultimele zile atât de la organizațiile care veghează la respectarea drepturilor omului, cât și de la reprezentanți ai unor state ale Uniunii Europene și ai unor instituții europene și internaționale.

Guvernul României consideră ca fundamentală respectarea normelor europene, a drepturilor omului, de către fiecare dintre statele UE, dar nu numai.

De asemenea, Guvernul României consideră reacțiile oficialilor maghiari, la opiniile exprimate de către autoritățile de la București, ca fiind total nejustificate.

Vom continua un dialog cu toti partenerii europeni pentru a gasi cele mai bune solutii pentru rezolvarea acestei situatii si pentru depasirea, in spirit european, a provocarilor aparute in ultimele luni", precizează comunicatul guvernului.

Joi, scandalul diplomatic româno-maghiar a luat amploare. Ambasadorul Ungariei la Bucureşti a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe. Oficialii români au cerut lămuriri cu privire la intenţia ungurilor de a ridica un gard la graniţă, dar şi referitor la atacurile la adresa premierului Victor Ponta. Însă, SURPRIZĂ! Oficialul maghiar a venit cu propriile reclamaţii, legate de afirmaţiile premierului român. 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ