Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul Orban pregăteşte contraatacul. PNL, ordonanță de urgență pentru buget

Saturday, 04 January 2020, 13:21 Sursă: Realitatea PLUS

Liberalii lucrează la această strategie de câteva zile. Potrivit unor surse politice, există deja o formă a ordonanţei în lucru. Planul PNL este clar: Guvernul ia în calcul ca săptămâna viitoare să dea o ordonanţă, care să îi ajute la aplicarea bugetului, după ce PSD a atacat la CCR, atât pe formă, cât şi pe fond, legea care modifică OUG 114. Liberalii şi-au angajat răspunderea pe această lege, în şedinta din 23 decembrie. 

Motivul? Ordonanţa Lăcomiei cuprinde şi pachetul de reducere de cheltuieli propus de PNL, iar acesta nu poate fi pus în aplicare până când CCR nu se va pronunţa pe proiect. Prima şedinţă a Curţii Constituţionale pe această speţă este programată abia la final de ianuarie, adică prea târziu pentru PNL. Asta chiar dacă preşedintele promulgă bugetul pe 6 ianuarie. Iar liberalii vor cu certitudine ca în luna ianuarie să poată plafona salariile demnitarilor, indemnizaţiile de hrană şi merit, dar şi să proroge intrarea în vigore a pensiilor speciale pentru primari. Adică să facă rost de mai mulţi bani, prin măsuri de economie la buget. Vorbim de câteva miliarde. Iar singura modalitate prin care pot duce la bun sfârşit planul este această ordonanţă.

Liderii PNL au discutat deja cu juriştii din partid şi s-a stabilit că ordonanţa poate fi dată.

Surse din partid au explicat pentru Realitatea Plus că, dacă nu pot pune în aplicare aceste măsuri, liberalii nu pot aplica bugetul, iar cel puţin pe luna ianuarie România va trebui să funcţioneze cu a douăsprăzecea parte din buget. 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-04 16:34:18
Moromete

PSD pune în pericol creșterea pensiilor în 2020. Este incredibil ! Cine ar fi crezut că un guvern liberal va lupta pentru majorarea pensiilor cu 40% ? Nimeni ! Iată că s-a întâmlat minunea și culmea cei care se opun sunt ...pesediștii. Incredibil !!!

2020-01-05 16:59:27
Primar PNL

Primului ministru ii sade in gat pensiile speciale ale primarilor, care nu sunt mai mult de 100 pana in 150 milioane lei.Pentru cumulul a circa 50 de mii de poilitisti a salariului cu pensia speciala,nu da ordonanta de urgenta de sistare. Acolo este grosul sumei de 2 - 3 miliarde lei.Vin ele alegerile generale si vom proceda si noi la fel.De ce nu proroga si pensiile speciale ale parlamentarilor.E frica ca-i cade guvernul Atat pensiile speciale ale primarilor si parlamentarilor sunt intrate in vigoare.

Alte articole din: POLITICĂ