Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gorghiu şi Blaga au explicat cum a fost desemnat Munteanu: "Eram vreo 10 în încăpere"

Thursday, 14 April 2016, 21:01 Sursă: REALITATEA.NET

"Marian Munteanu era în contact cu liderii PNL, inclusiv cu Ludovic Orban. Să ştiţi că era în echipa de susţinători ai lui Ludovic Orban. A discutat nu doar cu Ludovic Orban, a discutat cu mulţi colegi din spectrul politicii româneşti, din dorinţa de a-şi asuma ceilalţi candidaţi, parte din proiectele pe care platforma sa civică le avea elaborate şi dorea să le implementeze la nivel de Primărie Generală, la nivelul primăriilor de sector şi din ţară", a relatat Alina Gorghiu.

După "acel nefericit eveniment cu Ludovic Orban"(punerea lui sub acuzare de către DNA-n.r.), Marian Munteanu a fost contactat, iar "formalizarea gestului" a făcut-o prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu.

"Eram vreo zece în încăpere. L-am chemat la o discuţie. Nu a fost niciun tete-a-tete, a fost o discuţie cu mare parte din comisia de unificare înainte să mergem în echipa politică să propunem această variantă. În ziua de marţi s-au întâmplat toate aceste discuţii pe repede înainte, pentru că mi se părea firesc să nu lăsăm lucrurile să treneze, să nu creăm un deserviciu partidului şi să venim cu o propunere rapidă", a declarat Gorghiu.

Vasile Blaga a susţinut că ceilalţi membri ai PNL vehiculaţi, Cătălin Predoiu şi Adriana Săftoiu, "nu au fost puşi la colţ". "Indiscutabil aveam candidaţi din partea partidului. Problema era să mergem cu o candidatură a unui membru al partidului sau înţelegem că este cazul să venim cu o candidatură din partea societăţii civile. (...) Până la urmă decizia luată aproape în unanimitate a fost să mergem cu un candidat din partea societăţii civile. Nimeni nu a fost pus la colţ, nici doamna Săftoiu, nici dl Predoiu, nimeni. Decizia a fost să mergem cu un candidat din partea societăţii civile", a insistat şi copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Gorghiu a mai spus că i se pare neprincipial "să ataci un candidat cu atâta fervoare şi cu atâta dorinţă pentru că tu doar aperi alt candidat", referindu-se la celalalt candidat al dreptei, Nicușor Dan.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ