Coronavirus - România: 222559 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gorghiu: PNL va respinge în Parlament ordonanţa privind creşterea salariilor demnitarilor

Saturday, 29 August 2015, 18:35 Sursă: REALITATEA.NET

Alina Gorghiu a mai afirmat că BPN al PNL, reunit la Gura Humorului, a votat în unanimitate pentru respingerea ordonanţei privind creşterea salariilor demnitarilor.

"PNL a votat, astăzi, şi formal, pentru că decizia politică a fost deja luată, în unanimitate, pentru respingerea ordonanţei privind creşterea salariilor demnitarilor, pentru că este nevoie să discuţi în mod unitar, corelat aceste salarii din domeniul bugetar şi această discuţie va fi făcută în Parlament, actunci când acel proiect de lege va veni şi vom prezenta un punct de vedere articulat din partea PNL", a declarat Alina Gorghiu, conform Mediafax.

Joi, după consultările între liderii partidelor, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că puterea şi opoziţia aşteaptă de la Ministerul Muncii proiectul legii salarizării pentru a se consulta asupra acestuia, arătând că doreşte ca această lege să fie discutată în Parlament odată cu ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor.

"Am discutat şi despre legea salarizării. Aşteptăm şi noi şi cei din opoziţie ca Guvernul, Ministerul Muncii să finalizeze negocierile cu partenerii sociali şi, după ce vor finaliza, vom avea pe masă un draft şi vom lucra şi pe legea salarizării cu colegii din opoziţie după acelaşi model. Dacă discutăm despre o lege a salarizării este un document important. Eu asta vreau ca temele majore să fie un consens, să dureze, şi noi şi colegii din opoziţie avem aceeaşi abordare, un climat politic bazat pe dialog", a precizat Dragnea.

El a adăugat că discuţia pe ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor trebuie să fie discutată în Parlament odată cu proiectul legii salarizării, admiţând că, până atunci, ordonanţa îşi produce efecte şi demnitarii îşi primesc salariile majorate.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ