Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gorghiu a anunțat care este scopul semnării protocolului cu PSRO

Monday, 15 February 2016, 16:56 Sursă: REALITATEA.NET

"Pornim de la ideea de respectare a transparenței, pentru că puteam să facem discuțiile cu domnul Geoană, cu partidul domniei sale fără să facem public nimic, având în vedere că (...) vorbim de coagularea de majorități în consiliile locale și în consiliile județene. Dar, ni se pare firesc să spunem publicului exact ce urmează să facem, cu cine urmează să facem. Chiar nu știam că atingem un punct nevralgic pentru majoritățile locale și majoritățile în consiliile județene într-așa măsură încât, înainte să discutăm noi în BPN, înainte să fie semnat acest document, înainte să fie anunțat public, și domnul Tăriceanu și domnul Dragnea au sărit nemulțumiți în sus că facem acest demers. Dacă era un lucru care nu-i deranja, nu văd de ce ar fi criticat acest document. Este un lucru care nu are niciun document ascuns, este cât se poate de transparent, demersul este pentru majorități în consilii locale și consilii județene", a spus Gorghiu, după ședința Biroului Politic Național, unde s-a decis cu un vot împotrivă semnarea protocolului cu PSRo. Liderul PNL a precizat că protocolul cu PSRo este semnat de ea, Vasile Blaga și Mircea Geoană.

"Este semnat acest protocol la sfârșitul BPN ca urmare a votului colegilor noștri. Domnul Geoană și-a făcut formalitățile în structurile de conducere încă de ieri", a explicat Gorghiu. Ea a precizat că liberalii doresc să încheie astfel de protocoale și cu partidele ecologiste. "Vom genera demersuri, am mandatat câțiva colegi, care vor iniția discuții cu curentul ecologist din România în aceeași idee. Vom vedea în ce măsură se va concretiza acest demers", a arătat Alina Gorghiu.

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a precizat că protocolul cu PSRo nu vizează realizarea unei alianțe. "Nu vom încheia nicio alianță electorală. Eu văd dimpotrivă grabă mare din partea cealaltă, a fostului arc guvernamental unde chiar sunt semnate protocoale de alianțe în alegeri. Nu văd nicio grabă, dimpotrivă", a spus Blaga, potrivit Agerpres.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ