Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Google anunță că Ponta este fostul prim-ministru al României

Thursday, 09 July 2015, 16:53 Sursă: REALITATEA.NET

"Victor Ponta, fost premier al României" - aceasta este informația oferită de Google, prin intermediul Wikipedia, pe prima pagină a rezultatelor la căutarea "Victor Ponta".

Informația eronată poate fi explicată, cel mai probabil, de perioada de interimat asigurată de Gabriel Oprea în luna în care Victor Ponta a fost în spital la Istanbul.

În textul de pe Wikipedia.org, Ponta este totuși prezentat ca fiind încă premier - "in office".

Decretul semnat de președintele Klaus Iohannis privind încetarea interimatului lui Gabriel Oprea în fruntea Guvernului și reluarea exercitării atribuțiilor de premier de către Victor Ponta a fost publicat joi în Monitorul Oficial, potrivit Agerpes.

În decretul semnat joi de șeful statului se arată că "la data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează interimatul domnului Gabriel Oprea în exercitarea funcției de prim-ministru al Guvernului României și, la aceeași dată, domnul Victor-Viorel Ponta își reia exercitarea atribuțiilor constituționale și legale de prim-ministru al Guvernului României".

Premierul Victor Ponta a revenit în țară și a mers miercuri la Guvern, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la piciorul stâng în Turcia.

El l-a informat pe șeful statului printr-o scrisoare că de pe 9 iulie își reia activitatea în Executiv.

"Având în vedere înlăturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitării atribuțiilor de prim-ministru, vă rog să luați act, conform legii, de reluarea activității mele în Guvern, începând cu data de 09.07.2015 și de încetarea interimatului în funcția de prim-ministru, potrivit prevederilor art.107 alin 3, teza finală din Constituția României, republicată", se arată în documentul trimis președintelui Klaus Iohannis, semnat de Victor Ponta și de Gabriel Oprea.

Pe 22 iunie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a lui Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar, pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor de premier de către Victor Ponta.

Ponta anunța pe o rețea de socializare că îi va solicita șefului statului să-l desemneze premier interimar pe Gabriel Oprea. El a atașat postării și documentul datat 19 iunie și înaintat președintelui Iohannis, prin care îl informează că a fost supus, pe 15 iunie, unei intervenții chirurgicale la piciorul stâng, "care nu putea fi amânată", iar "tratamentul post operator impune în mod necesar imobilizare sub supraveghere medicală".


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ