Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Jandarmii, mobilizare masivă la procesul lui Dragnea. Șeful PSD, întâmpinat cu huiduieli

Monday, 15 April 2019, 07:52 Sursă: REALITATEA.NET

Președintele PSD a ajuns la Instanța Supremă în jurul orei 10:45. Imediat, oamenii s-au îmbulzit spre șeful PSD și au început să scandeze lozinci împotriva sa.

Pe de altă parte, unul dintre susținătorii lui Dragnea a fost ridicat de jandarmi, după ce bărbatul a împins jurnaliștii care îi puneau întrebări șefului PSD.

Potrivit Realitatea TV, zeci de jandarmi au fost mobilizați la sediul ÎCCJ. Forțele au fost suplimentate și cu jandarmi din Ilfov.

Pe lângă protestatari, în fața Instanței Supreme s-au strâns și susținători ai PSD.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie vor judeca un nou termen al apelului declarat în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă, anunţând părţile că acesta ar putea fi ultimul.

Tot luni, ar trebui ca preşedintele PSD, dar şi Olguţa Şefu, fostul director al Direcţiei de Protecţie a Copilului Teleorman, să dea declaraţii în faţa judecătorilor.

De asemenea, avocatul Olguţei Şefu, Adrian Toni Neacşu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că intenţionează, în aceeaşi zi, să ceară amânarea procesului liderului PSD, având în vedere că motivul principal de apel este reprezentat chiar de completurile specializate pe care CCR ar trebui să se pronunţe.

Dragnea a anunţat că se va prezenta la instanţa supremă şi că a absentat la termenul anterior din cauză că era internat în spital.

Vineri, se aşteaptă o decizie capitală de la CCR pentru dosarul lui Liviu Dragnea. Curtea Constituțională a amânat dezbaterea pe completurile de trei judecători pentru 19 aprilie.

Cererea a fost depusă în 22 martie de către Florin Iordache, căruia Liviu Dragnea, aflat în concediu cu probleme medicale, la acea vreme, i-a delegat atribuţiile. Cererea vizează lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă cererea va fi aprobată, procesul lui Liviu Dragnea, și nu numai, se va relua.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ