Gabriela Firea continuă războiul cu premierul Orban. "Eu nu sunt Firea. Eu sunt doamna Firea, doamna primar general"

Friday, 13 December 2019, 22:20 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Edilul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, a declarat că a avut câteva replici "considerate mai spumoase" la adresa prim-ministrului Ludovic Orban, deoarece acesta i-a pomenit de multe ori numele, cu ocazia diverselor evenimente publice, într-o formulă lipsită de respect..

"Am avut şi eu câteva replici, să spunem, considerate mai spumoase, la adresa domnului prim-ministru, dar doar din cauza faptului că în fiecare dimineaţă, de câte ori era întrebat de către reprezentanţii presei sau avea un eveniment public, cum a fost şi astăzi, înaintea şedinţei de Guvern, primele cuvinte, înainte de 'Bună dimineaţa' sau 'Bună ziua' erau: 'Firea'. Are clar o obsesie. Dar asta nu îl va salva de plângerea pe care o pregătim în cazul în care Guvernul domnului Orban îi va pedepsi pe bucureşteni", a spus primarul general, într-un interviu TV citat de Agerpres.

Gabriela Firea a adăugat că Ludovic Orban nu trebuie să o numească "Firea", ci "doamna Firea" sau "doamna primar general", în semn de respect faţă de bucureştenii care i-au acordat votul.

"Am transmis atât către premier, cât şi către Ministerul de Finanţe, atât solicitările noastre - îndreptăţite, documentate şi argumentate - cât şi soluţiile pe care ar putea să le aibă la îndemână. Ori raportarea direct la PIB ori anumite procente care să fie suportate din plata utilităţilor publice, pentru că avem o lege în acest sens. Nu am primit niciun răspuns la niciuna dintre adresele înregistrate la domnul premier. Eu nu vorbesc ca domnul Orban: 'Firea'. Eu nu sunt Firea. Eu sunt doamna Firea, doamna primar general. Îi place, nu îi place distinsului domn Ludovic Orban de persoana mea, trebuie să facă abstracţie, pentru că dacă nu mă respectă pe mine, dacă nu o respectă pe doamna Firea, înseamnă că nu îi respectă pe bucureşteni, cei care au fost în majoritate la vot acum trei ani şi jumătate şi m-au ales. În momentul în care, în România, politicienii vor înţelege faptul că trebuie să datorăm respect celor cu care dialogăm, probabil că lucrurile s-ar îmbunătăţi în ţară", a mai spus ea.

Gabriela Firea, i-a propus prim-ministrului Ludovic Orban să candideze pentru un mandat la Primăria Capitalei, dar i-a transmis o replică şi ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, după ce acesta a declarat că traficul în Capitală este "infernal".

"La cât de preocupat este de Primăria Generală a Capitalei şi, în special, de persoana mea, eu îl invit pe domnul Ludovic Orban să candideze pentru un mandat la Primăria Generală a Capitalei, aşa cum a făcut-o şi când am candidat eu. Dar, pentru că s-a ocupat cu lucruri neortodoxe şi ilegale, nu a mai ajuns să fie nici măcar candidat, din partea PNL, dacă stăm să ne aducem aminte acum trei ani şi jumătate ce a făcut domnul Ludovic Orban. Deci fiind atât de preocupat şi, probabil, dorind să îşi demonstreze capacităţile administrative, mă gândesc că în perioada pre-electorală şi în campania electorală se va apleca să citească legislaţia, să se informeze în legătură cu problemele reale de la Primăria Capitalei, cu urgenţele pe care le au bucureştenii şi astfel nu va mai face afirmaţii care nu au nicio legătură în plan real", a spus Firea, vineri seara, la un post TV.

În ce priveşte declaraţiile ministrului de Interne, Firea a replicat că îi e "foarte greu" să primească lecţii de la cineva care a fost primar la Caransebeş, un oraş cu o populaţie de 25.000 de persoane.

"Cu tot respectul pentru poziţiile publice ale domnului ministru. A fost primar la Caransebeş, a fost prefect la Caraş Severin, acum este ministru, a fost parlamentar şi tocmai de aceea am pretenţii de la domnia sa să cunoască, totuşi, legile din România, dar sfaturi nu am cum să primesc de la domnia sa. Pentru că, vă daţi seama, domnia sa a condus un UAT cât nu reprezintă nici măcar o stradă din Bucureşti. La fel cum domnul preşedinte a condus Sibiul, ca primar: o populaţie în jur de 150.000 de locuitori. Nici măcar 40% dintr-un sector al Capitalei. Deci, aş sfătui persoanele care se referă la Bucureşti în primul să înţeleagă complexitatea Capitalei României, multitudinea de probleme, numărul mare de locuitori şi, de asemenea, faptul că 30 de ani nu s-a investit în domeniile strategice", a spus Firea

Totodată, primarul general a apreciat că declaraţiile făcute în ultima perioadă de către candidaţii la Primăria Capitalei demonstrează că aceştia ar avea "lacune mari" şi că sunt "superficiali".

Gabriela Firea a mai precizat că nu o interesează dacă alegerile locale se vor desfăşura într-un tur sau în două tururi de scrutin.

"Să fie cinci tururi, să iasă cine trebuie. Chiar nu mă interesează. Eu vreau să îmi duc până în ultima clipă de prim mandat lupta mea cu problemele bucureştenilor şi mai puţin mă interesează cine candidează. Bineînţeles că m-aş bucura dacă cei care aspiră la poziţia de candidat ar pune mâna pe carte şi nu ar mai face declaraţii din care reiese foarte clar că nu cunosc administraţie publică locală, nu au habar de problemele economice, nu ştiu ce înseamnă un contract - fie de achiziţie, fie de execuţie de lucrări de infrastructură. Dacă mergem împreună pe un şantier nu vor şti ce să ceară angajaţilor sau celor care au câştigat un contract pentru executarea unei lucrări de infrastructură. Nu ştiu cu ce se mănâncă aceste probleme şi practic vor face foarte mult rău Bucureştiului, pentru că vor face doar declaraţii politice, nu şi administrative", a apreciat primarul general Gabriela Firea.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-14 06:26:53
Agentul Petrov

Unde erai matracuco, cind ciordeii tai urlau pe la cotroceni - Iesi afara javra ordinara !!! la adresa unui presedinte !? Cind il porcaiau pe boc si pe altii, cind ii porcariti pe toti cei jur si le aratati degetul si ouale !??? Atunci nu mai esti ''doamna'', atunci e comic ...

2019-12-14 06:33:43
Theodor

Bre nene orbane...ce naiba...e o doamna,si a facut bucurestiul sa arate pecum parisul.eu cred ca daca era altcineva primar general ,nu facea mai nimic. Asa firea a facut ...de nu a mai putut Cititul de pe prompter la fel...ea la inventat.auzi bre doamna...hai sictir

2019-12-14 10:44:07
borfasi

E de o viclenie tiganeasca si il duce cu scandalul pe Orban ca sa-i distraga atentia dela ce trebuie sa faca si anume sa dustruga psd-ul cat mai e timp ,altfel ii distrug ei pentruca acesti borfasi au o capacitate extraordinara de a se reface cand e vorba de ciordeala.Orban trebuie sa actioneze rapid si sa-i inlature de peste tot caci toate institutiile sunt intesate de borfasi psd,toate!!politia ,justitia,jandarmeria ,administratia ,televiziunea si radioul,pana si transportul sau ce mai toate !!!

2019-12-14 13:50:24
johnneil

Nu toate femeile sunt DOAMNE. Ea are dreptul sa-l porcaiasca cum ii vine pe la gura? Cu "Bar de negri"? Cu "mandoline"?Cu fel si fel de referiri care mai de care mai dubioase?

2019-12-14 14:25:33
Chivutza a devenit doamna ...

E deja sigur ca ciordeii sint rupti de realitate !!! Toti se cred niste “caristocrati” si se ofuscheazacind le spui ca sint doar niste analfabeti corupti, tupeisti, nesimtiti, fara valoare si fara morala. Cum ciordeii se simt la putere imediat nu mai poate nimeni respira decit cum vor ei, altfel esti injurat, amenintat, jignit abject, batut ...

Alte articole din: Ultimele Stiri