Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriel Oprea și Vasile Blaga, întâlnire de ultimă oră pe tema guvernării (surse)

Tuesday, 23 June 2015, 19:06 Sursă: REALITATEA.NET

Sunt foarte puține date, până în acest moment. E greu de spus dacă se văd la Guvern sau dacă au ales alt loc. Știm că este o întâlnire legată de chestiuni despre guvernare. Gabriel Oprea face această întâlnire în prima zi în care este premier interimar, este practic cel care conduce coaliția Puterii și putem spune că este vorba despre un dialog între reprezentanții Puterii și liderii Opoziției, a transmis corespondentul Realitatea TV.

De altfel, liderii PNL s-au arătat încântaţi de numirea lui Gabriel Oprea în funcţia de prim-ministru interimar. Primvicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi, că "Oprea era cel mai în măsură să preia funcţia de prim-ministru", potrivit B365.ro.

La rândul său, copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat că Gabriel Oprea îndeplineşte condiţiile de a fi premier interimar, dar, potrivit Constituţiei, va fi pe o perioadă de 45 de zile, după care nu mai există Guvern.
"Au fost îndeplinite condiţiile cerute de preşedinte, respectiv analizele medicale ale premierului. Domnul Oprea este şi vicepremier în funcţie, votat ca atare de Parlament, asigură în acest moment şi majoritatea, deci îndeplineşte acest condiţi", afirma Vasile Blaga.
 
În cadrul primului său discurs de premier interimar, Oprea a amintit că este militar şi nu a uitat să facă apel la "bună-credință".
 
"În asemenea momente, trebuie să ne unească buna-credinţă. Am convingerea că astăzi vom adopta această strategie. Ca preşedinte al UNPR şi ca militar sunt un susţinător a ceea ce însemană securitate naţională.Voi vota cu toată convingerea pentru strategia naţională de apărare. Aşa să ne ajute Dumnezeu!", a spus Gabriel Oprea.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ