Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriel Oprea: "11 septembrie, un moment extrem de greu si de trist pentru întrega lume"

Wednesday, 11 September 2019, 12:02 Sursă: REALITATEA.NET

"11 septembrie ne amintește, din păcate, în fiecare an, de un moment extrem de greu si de trist pentru întrega lume. 

Este o zi care ne-a arătat că, indiferent de locul în care se află țara noastră pe harta lumii, toate națiunile trebuie să fie solidare cu poporul american, cu familiile victimelor atacurilor teroriste.

Atacurile din SUA, precum si cele din Europa, au arătat că terorismul poate lovi oriunde şi oricând şi că niciun stat nu este pe deplin apărat împotriva acestui flagel.

Valorile democratice, drepturile, libertăţile şi principiile lumii trebuie apărate cu totul altfel decât pană atunci, iar dincolo de ceea ce se întâmplă în interiorul graniţelor, siguranţa şi securitatea cetăţenilor depind şi de evoluţiile din cele mai îndepărtate regiuni ale globului.

După 11 septembrie 2001, România a suferit alături de întreaga lume, dar a şi învăţat o lecţie foarte importantă: stabilitatea şi securitatea se câştigă greu și se menţin şi mai greu.

Cooperarea cu partenerii strategici şi întărirea propriilor capacităţi de intervenţie sunt esenţiale pentru prevenirea sau contracararea altor amenințări.

Lupta pentru apărarea păcii, libertătii şi securității este extrem de importantă și nu trebuie să fie trecută niciodată în plan secundar".


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ