Ministrul Finanțelor a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu salariile demnitarilor?

Saturday, 07 December 2019, 19:44 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Guvernul Orban are un plan pentru reducerea cheltuielilor pe anul viitor, pentru a se încadra în deficitul de aproximativ 3,5%. Florin Ciţu a declarat în exlcusivitate pentru Realitatea Plus că îngheţarea salariilor demnitarilor sau interzicerea cumulului pensiei cu salariul la stat sunt printre măsurile luate în calcul. Mai mult, ministrul spune că nu poate rămâne acelaşi aparat bugetar. Adică vor exista şi concedieri. 

Știți foarte bine ca pentru anul acesta sau pentru anul viitor construcția bugetului porneste de la un deficit de 4 la suta. Da, exiustă un set de masuri, pe care dorim sa le luam, de la pensii speciale, la salarii demnitari,si da, si la eliminarea acelui cumul de pensii, la stat, este o masura care nu isi are rostul.
 
Zilele trecute, preşedintele Klaus Iohannis a avut un punct de vedere privind pachetul de reducere de cheltuieli. Iar şeful statului are o certitudine: nu vor fi tăieri de salarii. Nu a spus însă acelaşi lucru şi despre salariile demnitarilor. 
 
O a doua măsură îi vizează pe bugetarii care au şi pensie. Din 2020, aceştia vor fi nevoiţi să aleagă: fie pensia, fie salariul de la stat. Important de punctat este însă faptul că, prin eliminarea supraaccizei şi renunţarea la impozitarea contractelor part-time, bugetul pierde aproape 4 miliarde de lei. Prin urmare, Guvernul trebuie să strângă cureaua în alte părți. Un avertisment a lansat şi premierul Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern de vineri. Le-a transmis miniştrilor să nu risipească bani pe final de an, chiar dacă sunt prevăzuţi în buget
 
”Luni, 9 decembrie, veţi asista la o premieră. O să fie pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al finanţelor le spune adevărul românilor despre finanţe/buget/economie în Parlamentul României.  Vă aştept să urmăriţi dezbaterile la moţiunea simplă depusă de PSD împotriva mea. Luni, 9 decembrie, oră 16:00”, anunţă Cîţu.
  
El precizează că după moţiune va vorbi despre buget şi planul de măsuri pregătit pentru a stabiliza economia şi elimina dezechilibrele macroeconomice. 

Dezbaterea şi votul asupra Moţiunii simple cu tema: ” Guvernare PNL - numele tău este AUSTERITATE” sunt programate luni, de la ora 16;00.

Dacă anul viitor am fi continuat cu programul PSD, care aruncau banii în stânga și în dreapta, dezechilibrele macro-economice ar fi fost foarte mari.

Florin Cîțu a mai spus că stabilizarea economiei românești va dura cel puțin un an de zile. 

"2020 este anul de stabilizare a economiei pentru a stabili o creștere economică sustenabila, 2020 este un an de curatare a economiei. Deci un an...", a declarat ministrul Finanțelor.Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-07 20:15:14
Paine si circ in Romanica

Maimuta asta lesinata mai bine ar propune diminuarea taxelor pe salarii pentru a elimina plata salariilor din privat la minimul pe economie si restul din plic la negru.

2019-12-07 21:20:36
O sa facă spume comunistii

Obișnuiți cu creșterea prin ricoșeu a propriilor salarii odată cu mărirea minimul pe economie.Binenteles creșterea propriilor salarii odată cu cea a minimul pe economie era subiect tabu trecut sub tăcere inclusiv de presa așa zis "independenta".Faza era următoarea aruncau cu câteva zeci de lei spre amărâți în timp ce lor își dădeau cu miile de lei, salariile lor fiind în directa corelație cu cel minim.Adică cu firmituri de la masa bogatilor.Ăsta era doctrina "social democrata"

2019-12-08 11:14:56
Plosnita de pat

14 din carti habar nu are cu bugetul tarii. Restul e Cancan.

Alte articole din: ECONOMIE