Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Finanțelor a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu salariile demnitarilor?

Saturday, 07 December 2019, 19:44 Sursă: realitatea.net

Știți foarte bine ca pentru anul acesta sau pentru anul viitor construcția bugetului porneste de la un deficit de 4 la suta. Da, exiustă un set de masuri, pe care dorim sa le luam, de la pensii speciale, la salarii demnitari,si da, si la eliminarea acelui cumul de pensii, la stat, este o masura care nu isi are rostul.
 
Zilele trecute, preşedintele Klaus Iohannis a avut un punct de vedere privind pachetul de reducere de cheltuieli. Iar şeful statului are o certitudine: nu vor fi tăieri de salarii. Nu a spus însă acelaşi lucru şi despre salariile demnitarilor. 
 
O a doua măsură îi vizează pe bugetarii care au şi pensie. Din 2020, aceştia vor fi nevoiţi să aleagă: fie pensia, fie salariul de la stat. Important de punctat este însă faptul că, prin eliminarea supraaccizei şi renunţarea la impozitarea contractelor part-time, bugetul pierde aproape 4 miliarde de lei. Prin urmare, Guvernul trebuie să strângă cureaua în alte părți. Un avertisment a lansat şi premierul Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern de vineri. Le-a transmis miniştrilor să nu risipească bani pe final de an, chiar dacă sunt prevăzuţi în buget
 
”Luni, 9 decembrie, veţi asista la o premieră. O să fie pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al finanţelor le spune adevărul românilor despre finanţe/buget/economie în Parlamentul României.  Vă aştept să urmăriţi dezbaterile la moţiunea simplă depusă de PSD împotriva mea. Luni, 9 decembrie, oră 16:00”, anunţă Cîţu.
  
El precizează că după moţiune va vorbi despre buget şi planul de măsuri pregătit pentru a stabiliza economia şi elimina dezechilibrele macroeconomice. 

Dezbaterea şi votul asupra Moţiunii simple cu tema: ” Guvernare PNL - numele tău este AUSTERITATE” sunt programate luni, de la ora 16;00.

Dacă anul viitor am fi continuat cu programul PSD, care aruncau banii în stânga și în dreapta, dezechilibrele macro-economice ar fi fost foarte mari.

Florin Cîțu a mai spus că stabilizarea economiei românești va dura cel puțin un an de zile. 

"2020 este anul de stabilizare a economiei pentru a stabili o creștere economică sustenabila, 2020 este un an de curatare a economiei. Deci un an...", a declarat ministrul Finanțelor.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ