Coronavirus - România: 471536 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Firea îi dă șah lui Dăncilă: Analizez și o candidatură independentă de PSD la prezidențiale

Thursday, 18 July 2019, 14:44 Sursă: REALITATEA.NET

,,Analizez eu cu mine și cu colegii din țară care mă susțin. Ei m-au determinat să nu mai fiu atât de abruptă în decizia de a nu mă înscrie în cursă. Vorbesc zilnic cu primari și lideri din țară care sunt speriați de posibilitatea de a intra în cursă cu un candidat care să nu poată acumula absolut toate voturile de pe zona de stânga. (...) Dacă vom pierde alegerile prezidențiale, vom pierde toate alegerile ulterioare.”, a declarat Gabriela Firea, la ”Marius Tucă Show”.

Gabriela Firea îi reproșează șefei PSD, Viorica Dăncilă, că o ignoră în discuția privitoare la candidatura pentru Cotroceni:

"Vreau să mai spun ceva. Apropo de faptul că trebuie să ne spunem intențiile politice în primul rând colegilor, nu în public, pe mine nu m-a intrebat nimeni. A spus doamna Dăncilă săptămâna trecută că va vorbi cu mine, nu m-a contactat. Eu nu sunt genul de om să păzesc ușile, sunt ușir de găsit pe telefon", a mai spus Firea în finalul discuției cu Marius Tucă.

PSD anunță marți, după Comitetul Executiv, candidatul pentru prezidențiale. 

Surse din PSD au declarat pentru Digi 24 că, datele din sodaj o plasează pe Gabriela Firea pe primul loc în preferinţele electoratului PSD.

La întrebarea „Care credeţi că ar trebui să fie candidatul PSD la alegerile Prezidenţiale, Gabriela Firea are 26%, Călin Popescu Tăriceanu – 20%, Victor Ponta – 11%, Viorica Dăncilă – 10%, Eugen Teodorovici – 6%, Liviu Pleşoianu – 5%, Ecaterina Andronescu – 5%, Olguţa Vasilescu – 5%, Mihai Fifor – 4%, Şerban Nicolae -3%, Sorina Pintea – 2%, potrivit Digi24.

CEX-ul PSD va lua o primă decizie, dar aceasta va fi oficializată în cadrul Congresului PSD din data de 3 august.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ