DNA cere închisoare cu EXECUTARE pentru Valeriu Zgonea, fost lider al Camerei Deputaților

Monday, 20 January 2020, 08:42 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Valeriu Zgonea. Un procuror DNA a cerut, luni, la Tribunalul Bucureşti, condamnarea lui Valeriu Zgonea la închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor este acuzat că a intervenit pentru numirea fiicei unui consilier judeţean într-o importantă funcţie publică.

La ultimul termen al procesului desfăşurat luni, reprezentantul DNA a solicitat instanţei ca Zgonea să fie condamnat la o pedeapsă orientată spre mediu, cu circumstanţe agravante, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Procurorul a citit în sala de judecată mai multe interceptări ale unor convorbiri telefonice purtate de Valeriu Zgonea cu Dumitru Dobrică, consilier judeţean, în care apar şi numele lui Liviu Dragnea şi Marcel Ciolacu.

"Stai, mă, că mă cert cu Dragnea, că Dragnea voia să pună el secretar de stat. Dar acum l-am convins. Îl adusese pe băiatul lui de la Teleorman, auzi!", i-ar fi spus Zgonea lui Dobrică, într-o convorbire telefonică din luna ianuarie 2013, notează agerpres.ro

În ultimul cuvânt, Valeriu Zgonea a susținut că este nevinovat și a cerut să fie achitat. El a acuzat că acest dosar este un abuz al procurorilor de la DNA Ploiești, care l-ar fi șantajat și amenințat pe fostul consilier judeean Dumitru Dobrică (PSD) să facă mai multe declarații împotriva lui.

Reamintim că printre martorii audiați de judecători s-au numărat și foștii lideri PSD Liviu Dragnea și Victor Ponta.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi era vicepreşedinte al PSD, Zgonea a acceptat promisiunea făcută de Dumitru Dobrică, consilier judeţean în Buzău, privind primirea de foloase necuvenite, în schimbul numirii fiicei acestuia într-o importantă funcţie publică.
 
Ulterior, arată procurorii, Zgonea a primit de la Dobrică foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.
 
Astfel, Dobrică ar fi plătit în 2013 o excursie la Viena şi bilete la concerte pentru Zgonea.
 
"Numitul Dobrică Dumitru a organizat, pe cheltuiala SC (...) SA Pătârlagele, pentru inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan şi concubina sa, o excursie de 4 zile la Viena, în intervalul 16.05.2013 - 19.05.2013, suportând inclusiv contravaloarea unor bilete la concerte susţinute de (...) şi (...), excursie contractată prin intermediul SC (...) SRL Buzău. (...) În vederea disimulării plăţii sejurului pentru inculpatul Zgonea Valeriu Ştefan, numitul Dobrică Dumitru i-a cerut (...) să întocmească separat o factură pe numele acestuia, pe care de altfel numitul Dobrică Dumitru a achitat-o personal în numerar, iar concubina sa a fost înscrisă pe o altă factură emisă pentru SC (...) SA cu explicaţia \"prestări servicii\"", se arată în rechizitoriu.
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-20 09:47:54
Cine sapă groapă ,gropa se făcu...

Ei,vedeti, dle Zgonea„Când am bani si o duc bine/Toată lumea e cu mine /Cantată de Prodan/.V-au indmnat șefii la puscărie,ca dacă parlamantul devenea european ,DNA nu trimitea in judecată demnitari ,pentru fapte in afara exercitării abuzive a funcției,cum dorea dl Dragnea să sune abuzul.Asa ca treaba aia cu groapa..groapă se făcu..

2020-01-20 11:20:23
cozma ioan

dragnea nu va iesi din parnaie nici o zi mai devreme !este ordin si asta se executa ! 588 de paginib de motivare ! razi si cu curul de astfel de judecatori !si tot ei dau si decizia de maine !

2020-01-20 20:32:02
De la extaz la agoonie

Nu e decât un pas.Probabil și de la mândrie îngâmfare infatuare la resemnare deprimare.Se va vedea dacă va fi o dreapta răsplată pe măsura faptelor

Alte articole din: Ultimele Stiri