Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Europarlamentat PSD: Eşti sorosist dacă nu-i urăști cu toată ființa ta pe cei care ies în stradă

Sunday, 26 November 2017, 18:50 Sursă: REALITATEA.NET

''Pentru ca nu poți fi social democrat dacă ești în dezacord cu Liviu Dragnea, pentru că ești tradător dacă îți exprimi punctul de vedere, sorosist dacă nu-i urăști cu toată ființa ta pe cei care ies în stradă, securist dacă spui că cei care au furat trebuie să ajungă la închisoare și averile obținute ilegal trebuie confiscate, a fost inventat cuvântul 'apartidic'. Pentru că am intrat în PSD pentru valorile de stânga în care cred și ar fi total greșit să plec din cauza unor pediști și peremiști, pentru că în cele paisprezece campanii electorale mi-am câștigat dreptul de a spune ce cred, mai ales atunci când partidul merge într-o direcție greșită, pentru că, la nivel european, când socialiștii europeni au avut de ales între Dragnea și mine, au decis de fiecare dată în favoarea mea, îmi asum cu optimism și determinare statutul de social democrat 'apartidic''', a scris duminică, pe pagina sa de Facebook, europarlamentarul.

Reacția vine după ce vineri, organizația PSD Iași a anunțat că se dezice categoric de declarațiile din ultima perioadă ale europarlamentarului "apartidic" Cătălin Ivan, considerând că acesta se agață în continuare și de PSD și de funcția de europarlamentar.

"Reamintim opiniei publice din România că dânsul nu mai face parte din organizația PSD Iași, fiind exclus de multă vreme. Astfel, nicio alegație emisă de acesta nu reprezintă punctul de vedere al PSD Iași. Intențiile sale sunt cum nu se poate mai clare și urmăresc un singur lucru: dezbinarea partidului care în acest moment asigură guvernarea României. PSD Iași îi solicită public domnului Cătălin Ivan să demisioneze din funcția de europarlamentar, întrucât, deși a fost ales pe listele partidului, în acest moment se reprezintă numai pe sine și ia poziții publice împotriva partidului care i-a asigurat o carieră politică, nemaifiind un exponent al politicii social-democrate nici în România, nici în Europa", se arată într-un comunicat de presă semnat de PSD Iași.

În același comunicat se menționează că "prin eliberarea din funcția de europarlamentar, domnul Ivan va avea șansa proprie să se repoziționeze din punct de vedere politic și profesional și să-și construiască propriile proiecte, dar fără nicio legătură cu PSD Iași".

Sursa: Agerpres


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ