Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Europarlamentare 2019 - Cozi la secțiile de votare din diaspora(Foto și video)

Sunday, 26 May 2019, 09:05 Sursă: REALITATEA.NET

La Roma, de exemplu, sute de români s-au așezat la coadă la secția de vot de la Consulatul României arată imaginile postate de organizația civică Reset. Și în Torino, sute de oameni stau în ploaie pentru a vota.

Sunt cozi foarte mari și la Consulatul general al României din orașul german Stuttgart,dar și la Londra, Dublin și Bruxelles.

 

 

Votul în cadrul celor 441 de secţii organizate în străinătate se va desfăşura pe durata a 33 de ore, în intervalul 25 mai ora 22.00 - 27 mai ora 7.00 (orele României), când se vor închide secţiile de votare de pe coasta de vest a Statelor Unite ale Americii (Los Angeles, San Francisco, Sacramento, Seattle, Las Vegas, Phoenix, Portland) şi cea de la Vancouver (Canada), conform paginii de internet a Ministerului Afacerilor Externe.

Alegătorii români şi comunitari care se află în străinătate în ziua votului pot vota pentru ambele scrutine la oricare dintre aceste secţii între orele locale 07.00 - 21.00. Alegătorii care la ora închiderii se vor afla în sala în care se votează pot să îşi exercite dreptul de vot.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ