Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Europarlamentar: Justiţia românească nu ar avea foarte mult de câştigat dacă Niţu ar demisiona

Thursday, 28 January 2016, 16:27 Sursă: REALITATEA.NET

"Aş vrea să nu mă pronunţ, vă mărturisesc sincer, pentru că nu cunosc detaliile cazului. Ştiu că utilizarea de coloane oficiale este o tradiţie, punem ghilimelele de rigoare, pentru foarte mulţi demnitari români, foarte mulţi miniştri de Interne de-a lungul timpului au folosit aceste coloane oficiale. Domnul Oprea se apără, spunând că există reglementări care-i permit acest lucru", a spus europarlamentarul.

În viziunea sa, "procurorul general are nevoie de protecţie, într-o ţară în care criminalitatea organizată ia forme violente, în care ameninţările, şantajul... şi au mai fost atacuri şi la judecători şi la procurori, ar fi fost obligatoriu să aibă nevoie de protecţie. Eu cred că domnul Niţu nu a încălcat legea, probabil că au existat o serie de aprobări birocratice, care să-i permită să aibă protecţie. Ar fi fost mult mai important să sprijinim justiţia şi să nu încercăm să o demolăm, dacă vreţi, într-o bătălie între parchete".

Întrebată dacă Tiberiu Niţu ar trebui să-şi dea demisia, Norica Nicolai a răspuns:

"Domnul Niţu fără îndoială va lua cea mai bună decizie pe care o consideră de cuviinţă. Nu cred că înainte cu câteva luni de finalizarea mandatului, justiţia românească ar avea foarte mult de câştigat dacă domnul Niţu ar demisiona".


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ