Eugen Teodorovici îi răspunde lui Iohannis: "Se erijează în avocat al bogaților"

Wednesday, 19 December 2018, 19:35 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministrul de Finanțe spune că președintele ”se erijează în avocat al bogaților” și promite că nu vor exista creșteri de prețuri.

”Eu mă așteptam să vorbim după CSAT, dacă dorea, cu mine, cu doamna premier. Dar, dânsul a preferat altceva, se erijează în avocat al bogaților. El vrea ca marile companii din România să fie protejate. Ele au un comportament inadecvat față de români, fie că sunt bănci sau multinaționale. Nu există creșteri de prețuri la consumatorul final. Nu au de ce să crească prețurile, pentru că marile companii nu vor avea costuri în plus. Ele doar trebuie să își micșoreze profitul.

Nu pot să stau să văd că băncile din România au cel mai mare profit din Europa. Randamentul lor e de 27%. Trebuie să înțeleagă, băncile, dacă vor să fie parteneri, că ambele părți trebuie să fie profitabile. Ani de zile au câștigat profituri uriașe, nejustificat. A existat vreun dialog? I-a interesat de populație? Ori sunt condiții egale pentru noi toți, ori facem altceva.

Noi avem măsuri care protejează românii. Sunt presiuni foarte mari, de când a fost pusă în discuție această ordonanță. Bogații îl au pe președinte în fruntea lor. Sunt presiuni foarte mari ca aceste lucruri să nu se întâmple. Sunt măsuri care în Europa funcționează de foarte mult timp.

Singura taxă în plus e taxa pe lăcomie, totul e în programul de guvernare. Un preț redus la gaze, va avea un efect în toată economia, prețuri reduse. Noi vom urmări care va fi comportamentul, ce prețuri vor crește.”, a spus Eugen Teodorovici la România TV.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri