Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Eugen Nicolicea a fost audiat la Parchetul General

Tuesday, 05 May 2015, 12:25 Sursă: REALITATEA.NET

La intrare în sediul Parchetului, Eugen Nicolicea a explicat că a fost chemat de procurori în calitate de fost membru al Comisiei Nana. Întrebat de jurnaliști dacă activitatea Comisiei Nana a fost afectată de declarațiile lui Traian Băsescu, Nicolicea a spus: "Nu a fost afectată. Numai că, la acea dată, când au fost făcute afirmațiile lui Traian Băsescu, eu nu mai făceam parte din comisie".

La rândul său, Lucian Bolcaș, avocatul Gabrielei Firea, a declarat că audierea membrilor Comisiei Nana a fost cerută chiar de Traian Băsescu, urmând ca la Parchet să fie chemați mai mulți parlamentari. Senatoarea PSD Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe Traian Băsescu de amenințare și șantaj în legătură cu declarațiile pe care acesta le-a făcut într-o emisiune televizată.

În denunțul depus împotriva lui Traian Băsescu la Parchetul General se arată: "Într-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat în seara zilei 13.04.2014, în cadrul emisiunii 'Jocuri de putere', referindu-se la activitatea parlamentară a dnei senator Firea Gabriela, în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea legalității achiziției terenurilor din zona comunei Nana, județul Călărași, a afirmat: 'Mai bine ar sta în banca ei și s-ar ocupa de ce se întâmplă pe moșia soțului ei unde este primar, că s-ar putea să nu-l găsească într-o zi acasă dacă... Nu-i atentă... Înțeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele'", scrie Agerpres. 

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ