Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Eugen Bejinariu, despre dosarul Microsoft: Nu am comis niciun abuz în serviciu!

Thursday, 24 November 2016, 18:52 Sursă: REALITATEA.NET

"Am consultat o mică parte din materialul probator transmis și am văzut în referatul procurorilor că există o acuzație că aș fi săvârșit o infracțiune de serviciu. Din punctul meu de vedere, nu am comis niciun abuz în serviciu. Am inițiat proiecte de hotărâri de guvern, căci era atributul meu sau al oricărui ministru, că nu am fost singurul inițiator — de fapt eu am contrasemnat. O hotărâre care a fost, în final, aprobată în ședință de guvern", a spus Bejinariu la Camera Deputaților, după ce și-a consultat dosarul de la DNA în care este acuzat de abuz în serviciu.

El a adăugat că, în calitate de secretar general al Guvernului, a fost mandatat "imperativ" să semneze contractul privind Microsoft.

"Eu, ca ministru al Secretariatului General al Guvernului, am fost mandatat imperativ prin hotărâre de guvern să semnez acest contract și actul adițional. Contractul e parte integrantă din HG, publicat în Monitorul Oficial. Nu am modificat cu nimic prevederile din contract", a precizat Bejinariu. Acesta a menționat că, atunci când a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului, procesul era în derulare și că nu a încălcat nicio lege.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ