Coronavirus - România: 118054 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Elevii și studenții cu drept de vot au transport gratuit! Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență

Tuesday, 29 November 2016, 21:30 Sursă: REALITATEA.NET

"Elevii și studenții cu drept de vot vor beneficia de transport gratuit, pe calea ferată, din localitățile în care studiază, în cele de domiciliu și retur, în perioada 8-12 decembrie, potrivit acestei ordonanțe de urgență. Măsura are scopul să asigure dreptul la vot al elevilor și studenților și răspunde solicitării Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România", a declarat Liviu Iolu, marți, într-un briefing la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, călătoria gratuită pe calea ferată se va acorda dus-întors, de la localitatea în care studiază la localitatea de domiciliu, cu tren regio și interregio, clasa a II-a, în perioada 8-12 decembrie.

Biletul de călătorie se eliberează la casele de bilete ale stațiilor de cale ferată și agențiilor de voiaj, pe baza actului de identitate și a carnetului de elev/ student. Este obligatorie procurarea biletului dus-întors. Pe biletul de călătorie se va menționa numele și  prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, calitatea elev/student, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

Potrivit sursei citate, călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 și 12 decembrie.

Sumele necesare asigurării facilităților vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Transporturilor.

În prezent, în învățământul de stat și privat sunt înmatriculați aproximativ 520.000 de studenți (licență și master), se mai arată în comunicat.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ