Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Elena Udrea, colecţionară de dosare. Este audiată la ICCJ, în dosarul Gala Bute

Monday, 31 October 2016, 09:47 Sursă: REALITATEA.NET

În aprilie, Udrea a izbucnit în lacrimi în sala de judecată, în timp ce era audiată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită și abuz în serviciu.

În declarația dată în sala de judecată, Udrea a negat acuzațiile care i se aduc în acest dosar și a spus că ea nu a făcut altceva decât să continue proiectele predecesorilor săi din minister.

La un moment dat, Udrea a relatat faptul că a avut o relație extrem de apropiată de Ana Maria Topoliceanu, cea care a denunțat-o în acest dosar, și a explicat modul în care a numit-o la conducerea Companiei Naționale de Investiții. "Nu am primit sume de bani de la ea.

A fost singurul om pe care l-am susținut într-o funcție publică. Nimeni din anturajul meu sau din familia mea nu a fost angajat cu sprijinul meu.

Amândouă am fost în Baroul București și am fost prietene până în noiembrie 2014. Relația a fost extrem de apropiată până în vara anului 2012, ulterior s-a răcit", a declarat Udrea. Elena Udrea a mai spus că Ana Maria Topoliceanu a ajutat-o în timpul campaniei electorale din anul 2008 și apoi a coordonat activitatea organizației PDL București.

"După alegerile din 2008, am fost numită ministru și Ana Maria Topoliceanu m-a rugat să o susțin pentru o funcție publică și am luat-o consilier personal, deși poate că nu m-ar fi refuzat partidul să o susțin pentru o altă funcție. A lucrat și în campania din 2009 și, după ce am devenit ministru al Dezvoltării, am avut o discuție destul de dură, în care mi-a reproșat că puteam să fac mai mult pentru ea. După acea discuție am numit-o director la Compania Națională de Investiții. Consider că a fost un director bun", a precizat Elena Udrea, care a izbucnit apoi în plâns. Judecătorii au fost nevoiți să ia o scurtă pauză, pentru ca fostul ministru să se liniștească.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ