Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Vasile Mihale: Firea, o nouă gafă majoră după episodul Halep

Thursday, 19 July 2018, 10:47 Sursă: REALITATEA.NET

Dar să vedem ce spune articolul de lege invocat de mai marii Primăriei Muncipiului București(PMB). Articolul 2 din Legea 60/1991 prevede că ,,adunările publice trebuie să se desfăşoare în mod paşnic şi civilizat, cu protecţia participanţilor, fără să blocheze drumurile publice, cu excepţia celor autorizate şi nu pot fi continuate după ora 23.00''.

Cu alte cuvinte, edilii PMB au plecat de la premisa, preconcepută, că mitingul nu ar fi pașnic și civilizat, nu ar beneficia de protecția participanților și ar continua după ora 23.00. Uriașă gafă politică. În primul rând, organizatorii au cerut aprobare pentru miting până la ora 23.00, așa cum prevede legea invocată. În al doilea rând, dacă ar fi primit aprobare, întreaga responsabilitate pentru desfășurare ar fi revenit exclusiv organizatorilor. În noile condiții, Dumnezeu cu mila!

Refuzul municipalității este o nouă greșeală politică a PSD, dar și a Gabrielei Firea Pandele, care a girat poziția PMB chiar dacă nu și-a pus semnătura pe document. ,,Soluția'' PMB are efect de bumerang pentru că ar putea să îi îndârjească și mai mult pe protestatari, care nu păreau foarte vocali și bine mobilizați înainte de acest refuz.

Poziția doamnei Firea față de protestele din Piața Victoriei este de notoritate și a generat primul conflict major la vârful PSD pe vremea când șef al executivului era Mihai Tudose. Atunci doamna Firea a vrut să organizeze un târg de Crăciun pentru a scăpa de protestatarii #Rezist, iar Tudose a ironizat-o. Episodul Halep i-a mai retezat aripile doamnei Firea, dar nu pentru mult timp.

Deși se află concediu de odihnă, distinsa doamnă este prezentă în spațiul virtual cu cinci videoclipuri, nou-nouțe, în care apare într-un tricou turcoaz și vorbește despre magicele sale realizări ,,în doar doi ani'' de mandat.

No comment! Ce a făcut doamna Firea pentru bucureșteni se vede cu ochiul liber, așa că nu insist. În fond, doamna Firea este un ,,produs'' tipic PSD, un partid care își ține electoratul aproape prin caiet (caietele de datorii de la birturile și băcăniile boierilor PSD din teritoriu).


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ