Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

După alegerile europarlamentare, PSD-ALDE vor propune un candidat comun

Saturday, 09 March 2019, 17:52 Sursă: REALITATEA.NET

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, sâmbătă, că a convenit cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ca după alegerile europarlamentare să prezinte împreună un candidat comun la alegerile prezidenţiale, care să fie susţinut de coaliţie.

Liviu Dragnea a fost întrebat, sâmbătă, la Slobozia, dacă va candida la alegerile prezidenţiale şi a răspuns: ”Sigur nu voi candida la europarlamentare”.

Când jurnaliştii au revenit asupra faptului că nu exclude o candidatură pentru funcţia de preşedinte, Dragnea a spus: ”Nu vorbesc de candidatură la prezidenţiale, cu nimeni, niciunde, nicicând. După europarlamentare, discutăm. Am convenit cu domnul Tăriceanu ca, după alegerile europarlamentare, împreună, să prezentăm un candidat comun care să fie susţinut de alianţă”.

Duminică, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că după alegerile europarlamentare coaliţia PSD-ALDE va decide dacă va exista o candidatură comună la alegerile prezidenţiale.

Tăriceanu a afirmat, la România TV, că încă nu s-a hotărât dacă va candida la alegerile prezidenţiale, dar că trebuie găsită cea mai bună formulă pentru ca actuala coaliţie să-l învingă pe Klaus Iohannis.

viewscnt

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ