Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

După ce a îngropat abuzurile Jandarmeriei, Carmen Dan înființează Poliția Facebook-ului

Wednesday, 07 November 2018, 08:35 Sursă: REALITATEA.NET

 La sfârșitul lunii septembrie, în timpul unor audieri în Comisia de Apărare a Senatului un sennator PSD a întrebat-o pe Carmen Dan: „Nu avem pentru Facebook nici un control. Credeți că Guvernul poate iniția acest tip de legislație?”. Ministrul de Interne i-a răspuns: „Este un demers pe care avem toată disponibilitatea să îl facem”.

Ulterior, deputatul USR Silviu Dehelean i-a trimis o întrebare ministrului de Interne, în care menționează următoarele: „Înțeleg de aici vreți să inițiați demersuri legislative în acest scop sau să participați activ la pregătirea unei inițiative în sensul arătat de dvs. în Comisia de Apărare a Senatului”. Dehelean i-a solicitat lui Carmen Dan să explice exact la ce s-a referit și ce prevederi are în vedere mai exact „petru ca Guvernul să controleze rețeaua de socializare”.

Carmen Dan nu neagă că ar exista demersuri legislative în acest sens. „Am folosit fraza la care faceți referire (…) în contextul în care unii membri ai comisiei au spus că sunt persoane care îi amenință folosind rețelele de socializare sau care chiar incită la violență, solicitând modificarea legislației în vederea ușurării procesului de identificare și sancționare a acestora”, a răspuns Carmen Dan.

Aceasta a ținut să sublinieze că răspunsul dat în Senat „a fost legat strict de amenințările și istigările la violență propagate prin intermediul rețelelor de socializare și nu în sensul de a restricționa dreptul la liberă exprimare 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ