Dragomir, audiat de Comisia SRI. 19 oameni din MEDIA au "întreţinut relaţii neetice" cu ofiţeri SRI

Wednesday, 16 May 2018, 18:20 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"O discuţie extrem de importantă astăzi despre culoarele media. Am venit astăzi să vorbesc de spre adevăr şi despre libertate. Adică despre adevărul ştirilor şi despre libertate. În ultimii ani, foarte multe lucruri au ieşit la suprafaţă cu privire la implicări ale statului paralel în zona de media. (...) În primul rând, despre ceea ce aş numi eu unelte din media ale statului paralel. Am furnizat o listă de 19 persoane care un întreţinut relaţii, eu le numesc, cel puţin neetice cu ofiţeri din cadrul structurilor de forţă, care au primit informaţii privilegiate, informaţii confidenţiale, informaţii clasificate pe care le-au utilizat în campanii media", a spus Daniel Dragomir, după ce a fost audiat în Comisia de Control a SRI.

Potrivit mediafax.ro, fostul ofiţer SRI a mai oferit comisiei o listă cu 9 nume de patroni media care ar trebui audiaţi.

"S-au folosit şi discutat situaţii în care jurnaliştii au avut acces la informaţii privilegiate din dosare şi s-a discutat de trusturi media care au beneficiat de sprijin financiar special pentru anumite proiecte si aceste interacţiuni cu ofiţerii de informaţii. (...) Audierea a nouă patroni ai trusturilor de presă, fie că au beneficiat de sprijin din partea SRI şi au avut relaţii neortodoxe cu domnul Maior şi Coldea sau care au primit ordine pentru angajarea unor jurnalişti", a mai spus Daniel Dragomir.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri